El Corte Inglés tanca el segon semestre amb un Ebitda positiu de 64 milions d’euros

523

Actualitat Diària

El Grup El Corte Inglés ha aconseguit un Ebitda positiu durant el segon trimestre de l’exercici (juny a agost de 2020) de 64 milions d’euros gràcies a la reobertura de botigues i a la venda online. La xifra de negoci consolidada durant aquest període s’ha situat en 2.817 milions, amb un benefici brut de 811 milions d’euros.

L’impacte de la pandèmia s’ha deixat sentir, especialment, en les activitats relacionades amb el turisme. De fet, l’àrea més perjudicada ha estat Viatges El Corte Inglés, que ha vist reduïda la seva xifra de negoci en més del 90%.

Sense comptar l’efecte del turisme, les vendes en retail han romàs pràcticament estables durant el trimestre. La xifra de negoci total del retail s’ha situat en 2.843 milions, un 12,9% menys que el mateix període de l’any anterior, a causa de la menor afluència de turistes, tant nacionals com internacionals. Quant al marge sobre vendes ha augmentat 170 punts bàsics durant el segon trimestre respecte al primer, en situar-se en el 26,7%.

Després d’un primer trimestre condicionat pel tancament generalitzat d’establiments (excepte alimentació i serveis bàsics), la generació de caixa de juny a agost es va situar en 679 milions d’euros gràcies a l’augment de les vendes, a l’impacte positiu de l’estalvi de costos i a la gestió de compres, així com a altres mesures i actuacions complementàries.

Posicionament estratègic

Durant la crisi provocada per la pandèmia, el Grup ha reforçat la seva flexibilitat financera, aconseguint un significatiu increment de liquiditat i una reducció de despeses, al mateix temps que ha impulsat el negoci online i l’estratègia omnicanal. Això ha permès mantenir i fins i tot incrementar la quota de mercat en alguns segments concrets, optimitzant la proposta de valor física i digital. De fet, El Corte Inglés ha estat durant els mesos de confinament el líder del comerç online en alimentació i llar, les dues categories de productes més demandades en aquest període; a més, s’ha situat en el podi del ecommerce en àrees com a moda, electrònica i esports.

També ha intensificat les seves capacitats logístiques i de lliurament de comandes en el mateix dia, i ha impulsat una altra sèrie de serveis com a Clic&Car i Clic&Collect.

Vendes del semestre

Quant al conjunt dels sis primers mesos de l’any, les vendes netes del Grup han aconseguit els 4.489 milions d’euros amb un benefici brut de 1.285 milions. El Ebitda ha estat negatiu en 131 milions, després d’haver millorat posicions durant el segon trimestre de l’exercici.

Respecte al deute net al final del segon semestre, se situa en 3.266 milions d’euros, enfront dels 3.945 milions que hi havia a la fi de maig. La companyia manté la seva estratègia de preservar i impulsar la seva posició de liquiditat, amb prop de 2.200 milions d’euros a la fi d’agost de 2020, la qual cosa assegura l’estabilitat financera de l’empresa.

Amb posterioritat al tancament del semestre, El Corte Inglés va completar amb èxit la col·locació de bons sènior per import de 600 milions d’euros. La forta demanda rebuda, que va superar en quatre vegades l’oferta, va impulsar a la companyia a ampliar la seva emissió inicial des dels 400 als 600 milions d’euros. Aquesta emissió de bons ha reforçat la posició de liquiditat del Grup.

A més, El Corte Inglés ha llançat una tarifa plana per a les compres digitals i una nova App que fusiona els mons online i offline de manera complementària, donant lloc a noves sinergies que aprofiten tots els avantatges de cadascun d’ells. El client troba més de 300.000 productes disponibles que pot adquirir i rebre en la seva llar en dues hores o en la franja horària de triï; tot això, en una home personalitzada que pot configurar en funció dels seus gustos i rebre ofertes individualitzades, buscar articles mitjançant fotos o a través de l’escaneig del codi de barres, i pagar amb la targeta d’El Corte Inglés. Des del seu llançament a primers d’octubre s’han comptabilitzat gairebé 300.000 descàrregues i unes 100.000 persones compten ja amb tarifa plana per a les seves compres online.

Així mateix, ha fet nous passos cap a la diversificació del negoci amb la creació de Sicor, una nova empresa dedicada a la prestació de serveis de seguretat, alarmes, neteja, etc.

El Corte Inglés afronta la segona part de l’exercici amb confiança davant la pròxima campanya de Nadal, ja que en ella es concentren una gran part de les vendes de l’any. De cara al futur, manté la seva política de diversificació de negocis, un permanent impuls a la digitalització, i una aposta decidida per aquells aspectes relacionats amb la responsabilitat social corporativa (residu zero, eficiència energètica, polítiques d’igualtat, etc.).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací