El Consorci de Mobilitat Erasmus+ de l’UJI, exemple de bones pràctiques en la Reunió Nacional d’EURES Espanya

638

Actualitat Diària

L’Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques (OIPEP) de la Universitat Jaume I ha compartit un exemple de bones pràctiques en la Reunió Nacional d’EURES Espanya que s’ha celebrat a València en el marc del 25é aniversari de la xarxa a Espanya. La reunió ha comptat amb la presència de 100 euroconsellers i euroconselleres espanyoles, a més d’autoritats del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) i euroconsellers estrangers.

En la jornada s’ha exposat junt a altres universitats públiques valencianes (Universitat de València i Universitat Politècnica de València), el present i futur de la col·laboració de les universitats en la xarxa EURES, en un moment en el qual la xarxa s’obri a noves col·laboracions de socis i membres EURES.

L’UJI ha presentat el Consorci de Mobilitat Erasmus+, del qual és coordinadora, i del qual són membres el Conservatori Superior de Música de Castelló i LABORA/EURES. Aquest Consorci va ser acreditat pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) en 2015 i reacreditat en 2018.

En el període de l’any 2015 al 2018, el consorci ha permès la realització de pràctiques internacionals d’alta qualitat d’un total de 66 estudiants i egressats i egressades en una quinzena de països, sent el 74% dones. També s’han beneficiat de la formació d’orientació professional i laboral un total de 114 persones, dels quals el 70% d’ells han aconseguit una ocupació als 3 mesos de finalitzar la seua mobilitat. Les persones participants, a més, han incrementat les seues competències lingüístiques i transversals, han augmentat la seua autoeficàcia professional i la seua ocupabilitat.

La responsable de l’OIPEP de l’UJI, M. Isabel Beas, també ha fet un balanç molt positiu de la relació de 18 anys entre l’UJI i EURES, passant per la col·laboració molt estreta en fires i jornades d’ocupació organitzades a la Universitat, amb la participació tant d’euroconsellers espanyols com estrangers, en formació específica en condicions de vida i treball, i en candidatures i processos de selecció en diferents països europeus, com ara Itàlia, Alemanya, Irlanda, països nòrdics, República Txeca, etc.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací