L’IVACE destinarà 10 milions d’euros a la digitalizació i innovació de les empreses ceràmiques

611

Actualitat Diària

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, ha assenyalat a Castelló que “el sector ceràmic, referent mundial en els seus productes i en innovació, està establint les bases de la seua transformació cap a la indústria 4.0 para fer un pas més en el seu creixement”.

Company ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del XV Congrés de l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC) on per primera vegada s’aborda la transformació digital.

“El sector ceràmic- ha indicat Company- té una enorme capacitat per a reinventar-se i sumar-se a la innovació, i aquesta innovació té el potencial d’apoderar a les empreses i fer-les més competitives”.

Per a Júlia Company en aquest procés les empreses tenen al seu costat “als millors companys de viatge: l’administració, les associacions empresarials com ATC i el centre tecnològic de referència per al sector, l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC)”.

En l’última convocatòria d’ajudes a la digitalització, l’Ivace ha recolzat a la província de Castelló el doble de projectes d’implantació de noves tecnologies de la informació, automatització i processos que en la convocatòria anterior.

“Malgrat que les dades són satisfactòries- ha dit Júlia Company- no podem abaixar la guàrdia”.

En aquest sentit, la titular de l’Ivace ha anunciat que per a l’exercici de 2020 s’estan redissenyant algunes de les convocatòries d’ajudes a la I+D+i “per a fer-les més eficients i precises ateses les necessitats reals del teixit industrial”.

Aquestes convocatòries estan enquadrades dins del Pla d’I+D+i Empresarial de l’Ivace, dotat per a 2020 amb un pressupost de 25,6 milions d’euros, dels quals el 39% (10 milions d’euros) es destinaran a ajudar a les empreses de la Comunitat en el seu salt digital.

Obrint camí

Si bé és cert que el sector té un reconeixement nacional i internacional consolidat, la veritat és que la necessitat d’incorporar noves tècniques i millores en els productes a través de la tecnologia sempre està present.

El primer pas en aquest sentit el va fer l’Institut de tecnologia ceràmica (ITC) amb un projecte pioner recolzat per l’Ivace i i que ha servit de referent.

Es tracta del projecte Zebra que ha ajudat a desenvolupar tota una metodologia i sistemes que permeten convertir una fàbrica de producció ceràmica tradicional en una indústria 4.0.

El XV Congrés d’ATC ha comptat amb els professionals tècnics del sector ceràmic, responsable de departaments d’I+D+i, de gerència, màrqueting i producció de les empreses ceràmiques; així com estudiants de cicle superior de ceràmica i de graus.

Prèsencia institucional

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha participat aquest matí a la Universitat Jaume I de Castelló en la sessió inaugural del quinzé Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic, que durant la jornada de hui i de demà divendres posarà el focus d’atenció en el paper del personal tècnic en la transició, dintre del sector del taulell, cap a un model de fàbrica intel·ligent.

L’acte ha acabat amb l’entrega dels premis, per part del president, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i el màxim dirigent de l’ATC, Juan José Montoro, dels guardons ‘Impulsa’, que han premiat Lledó Martínez, Christian Roldán i Jaume Gil pels seus projectes d’investigació i desenvolupament aplicat a la ceràmica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací