El Consell subministrarà d’urgència de 8.000 purificadors d’aire per als centres

427

Actualitat Diària

El Ple del Consell ha acordat el subministrament d’urgència de 8.000 purificadors d’aire destinats a centres educatius de la Comunitat Valenciana com a mesura de prevenció i higiene enfront de la COVID-19.

Aquests dispositius, amb un import total de 7.598.800 euros (IVA inclòs), s’instal·laran per a garantir que l’activitat educativa presencial es desenvolupa de manera segura, tant per a l’alumnat com per al professorat i la resta de treballadors.

La majoria dels espais educatius es ventilen de manera natural, però en casos puntuals en què existeixen dificultats de ventilació natural es recorre a aquesta mena de dispositius de purificació d’aire.

En aquesta línia, els 8.000 purificadors serviran per a garantir l’adequada ventilació de les aules dels centres educatius de la Comunitat Valenciana, que s’ha revelat com una mesura efectiva enfront de la pandèmia.

Aquest tipus de dispositius es contemplen en la guia per a ventilació en aules redactada per la Generalitat juntament amb experts i investigadors de l’Institut de Diagnòstic Ambiental IDAEA-CSIC i tècnics de l’Associació MESURA.

La guia explica com s’han de ventilar les classes per a reduir el risc de contagi per la COVID-19 per via aèria i dóna pautes per a la correcta ventilació segons el volum que s’ha de ventilar, el número i l’edat dels ocupants i l’activitat realitzada.

Al mateix temps, planteja solucions i exemples de diferents situacions a les escoles i ofereix eines per a determinar si la ventilació és l’adequada i els sistemes per a aconseguir-la.

La guia recomana, en períodes de fred, disposar de roba d’abric còmoda, així com seguir les instruccions que dicta per a equilibrar una ventilació adequada amb una temperatura confortable a les aules.

Així mateix, la guia indica que, si la ventilació natural no és viable a causa de condicions meteorològiques adverses, es poden implementar solucions mitjançant la purificació d’aire.

Filtratge eficient

La ventilació de les aules ja es realitza d’acord amb el que determina el protocol de protecció i prevenció enfront de la transmissió i el contagi del SARS-CoV-2 per a centres educatius que imparteixin ensenyaments no universitaris en el curs 2020-2021, mantenint les aules permanentment ventilades.

No obstant això, per als dies més freds de l’hivern i quan no sigui possible ventilar per medis naturals, és necessari establir sistemes mecànics de purificació i filtratge de l’aire que, en concurrència amb altres mesures de prevenció, permeten el desenvolupament de l’activitat docent presencial.

Per aquest motiu, el Consell ha aprovat el subministrament als centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana 8.000 purificadors equipats amb filtres HEPA H13 aptes per a aquelles aules que s’han hagut d’habilitar i que no tenen suficient ventilació natural.

Aquests equips tenen com a missió fer circular l’aire de l’estada a través de filtres formats per fibres molt eficients que retenen els virus, bacteris i altres partícules en suspensió com a pols i pol·len.

Com aquests equips garanteixen un filtratge eficient de l’aire de l’aula en el termini aproximat d’una classe, poden ser utilitzats de manera alternativa per dues aules, amb el que es garanteix el filtrat d’ambdues.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací