Torrent sera la seu de l’Agència de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana

405

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la seu de l’Agència de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana serà a la ciutat de Torrent, una decisió en la qual han pesat les evidents raons “de caràcter simbòlic”, a més d’una “voluntat descentralitzadora” i l’objectiu de donar protagonisme a les comarques, pel seu paper “molt important” en el desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha explicat el president després de visitar aquest divendres a Torrent les obres del nou pont sobre el barranc de Xiva, una actuació que, d’acord amb les previsions d’execució, permetrà, a final d’any, comptar amb un nou accés a aquesta ciutat per carretera i eliminar trànsit del nucli urbà.

El president ha subratllat que la ubicació a la ciutat de Torrent de la seu de l’autoritat responsable de la seguretat del sistema ferroviari de competència de la Generalitat està estretament vinculada al “impuls de la capil·laritat territorial de la Comunitat Valenciana” i cerca reconèixer el protagonisme de les comarques en la dinamització econòmica.

Després de la visita, en la qual ha estat acompanyat pel conseller de Política Territorial, Arcadi España, i per l’alcalde de la ciutat, Jesús Ros, el president ha destacat a més que “ara és el moment de la inversió en obra pública”, per la seva relació directa amb la reactivació econòmica i el manteniment de llocs de treball.

El president ha subratllat en aquest sentit la disposició del Consell a agilitar aquestes inversions, que s’inscriuen en el “doble objectiu” de superació de la pandèmia i de recuperació econòmica i social.

Inversió de 4,3 milions d’euros per al nou pont

En concret, amb l’actuació que ha visitat el president, la Generalitat millora la connectivitat de Torrent amb una inversió de 4,3 milions d’euros per a un nou pont sobre el barranc de Xiva.

Actualment, els accessos a Torrent es realitzen o bé des de València, per l’autovia de Torrent, o des d’Aldaia i Alaquàs, a través del pont de Torrent sobre el barranc de Xiva. Aquest pont va ser ampliat durant les obres del distribuïdor comarcal Sud, però no hi ha connexió entre tots dos, per la qual cosa no existeix cap sortida directa del distribuïdor cap a Torrent.

Per a resoldre aquesta situació de falta de connexió directa entre Torrent i el distribuïdor, s’està executant un nou pont sobre el barranc de Xiva, que unirà la rotonda existent en l’enllaç de la intersecció del distribuïdor Sud amb la ronda Aquest d’Alaquàs i la rotonda situada al Nord-oest de Torrent, en la CV-406.

L’estructura té una longitud total de 90 metres i l’amplària del tauler és de 22 metres, que es reparteix en dues calçades de 6 metres cadascuna, dotades de vorals, mitjana de separació entre calçades, carril bici de 3 metres d’amplària i vorera.

El projecte inclou la reposició de l’accés a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Torrent, que coincideix amb la reposició del carrer de la Pila, amb un vial de connexió de 300 metres de longitud.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací