El CEU celebra el Dia Internacional de la Infermeria visibilitzant aquests professionals

352

Una jornada que va posar el focus en l’impacte científic i social d’aquesta disciplina

Actualitat Diària

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Infermeria, la Universitat CEU Cardenal Herrera de Castelló va organitzar una jornada que va posar el focus en l’impacte científic i social d’aquesta disciplina, així com en la seua versatilitat professional. 

La jornada commemorativa va arrancar amb la inauguració d’una exposició de pòsters científics: vint treballs de recerca realitzats per estudiants d’Infermeria mitjançant la metodologia de revisió sistemàtica, una de les pedres angulars de la Infermeria basada en l’evidència, essencial per a la pràctica infermera del segle XXI. Una mostra de pòsters, entorn de temes com la diabetis, grip, osteoporosi, insomni, parkinson, bulímia, obesitat o alcoholisme, que els futurs sanitaris han explicat als assistents, i que posa en valor les competències investigadores que estan adquirint els alumnes d’Infermeria del CEU ja des de primer de carrera. 

Una altra de les activitats destacades de la celebració del Dia Internacional de la Infermeria va ser la trobada amb representants de les Forces Armades, que va permetre als alumnes descobrir un àmbit especial, i poc conegut, per a l’exercici de la infermeria. El capità Jorge Aldovera, la tinenta -i infermera- Sara Gómez i el sotstinent Juan José Pérez van obrir nous horitzons laborals als estudiants d’Infermeria del CEU explicant-los les nombroses oportunitats que els ofereix l’exèrcit per a desenvolupar la seua futura professió. 

Finalment, els estudiants d’Infermeria del CEU van gaudir, un any més, d’un projecte d’aprenentatge col·laboratiu enfocat a promoure la salut des de l’escola. A través de diversos tallers, els estudiants d’Infermeria i Magisteri van intercanviar els seus papers, de manera que els primers van entrenar als pròxims docents per a reaccionar adequadament davant una urgència sanitària a l’escola; i aquests, per part seua, van treballar amb els futurs sanitaris una competència clau en la infermeria escolar: la comunicació eficaç amb els més xicotets.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací