El 56,2% de les sol·licituds d’I+D+i rebudes pel Ivace són d’impuls de la digitalització

766

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha rebut un total de 1.292 sol·licituds de xicotetes i mitjanes empreses dins del seu Pla d’I+D+i Empresarial de 2021 per al desenvolupament de projectes d’I+D+i, transformació digital i impuls del teletreball en els quals preveuen invertir prop de 105 milions d’euros. Del total de sol·licituds rebudes, el 56,2% de les quals corresponen a projectes de transformació digital i impuls del teletreball.

Per a la directora general de l’Ivace, Júlia Company, la resposta de les pimes a les convocatòries d’ajudes de 2021 ha sigut “extraordinària” al mateix temps que ha destacat “l’aposta decidida de les empreses per la digitalització els qui, des d’uns anys a ara, s’estan impulsant projectes cada vegada més complexos i amb un alt grau d’innovació”.

Per províncies, el 61,6% de les sol·licituds presentades tenen el seu origen a la província de València, el 29,5% a la província d’Alacant i Castelló representa el 8,8% del total de sol·licituds.

El Pla d’I+D+i Empresarial de l’Ivace per a 2021 està dotat amb un pressupost de 26,8 milions d’euros, cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana.

D’aquest pressupost global, Ivace innovació ha convocat el 91,4% “i més de la meitat- ha afegit la responsable de l’Institut- el destinarem a impulsar la digitalització en les empreses”.

Company també ha indicat que des de l’entitat es té previst començar a adjudicar les primeres ajudes a partir del pròxim estiu.

Actuacions més demandades

Les xicotetes i mitjanes empreses s’han decantat per la transformació digital i la inversió sistemes automatitzats, gestió empresarial i logística així com la compra de dispositius i aplicacions que afavorisquen el salt digital amb més de mig miler de sol·licituds presentades, concretament 524.

Li segueixen les accions dirigides a impulsar al sector TEIC (Tecnologies de l’Electrònica, Informació i Comunicació) amb 251 sol·licituds rebudes.

Aquest sector està compost per empreses amb un enorme potencial que requereixen ajudes específiques “i que des de l’Ivace -ha indicat Júlia Company- volem que es convertisquen en les “aliades” de la resta d’empreses”.

Les ajudes al teletreball són unes altres de les més demandades per les pimes amb prop del 16% de les sol·licituds rebudes i una inversió prevista d’una mica més de cinc milions d’euros.

Li segueixen les ajudes a projectes d’innovació de pime I+D individual o en cooperació, que en funció dels programes de què es tracte poden cobrir, entre altres, costos de contractació de serveis d’I+D, assistència i consultoria, l’adquisició de patents i llicències així com el desenvolupament i fabricació de nous productes o una millora significativa dels ja fabricats per l’empresa sol·licitant.

Novetats 2021

Enguany, entre les novetats del Pla d’I+D+i Empresarial hi ha una tendència per part de l’Ivace cap als projectes d’I+D ecoeficients i en línia amb les polítiques mediambientals desenvolupats per pimes així com cap als projectes TEIC desenvolupats per empreses innovadores de menys de cinc anys de vida.

En les ajudes d’innovació de producte es valora de forma molt positiva aquelles iniciatives que siguen conseqüència o complementen accions en matèria d’I+D+i desenvolupats per l’empresa.

En el cas de la convocatòria Digitalitza l’ajuda màxima per projecte no superarà els 100.000 euros i la subvenció serà de fins al 40% dels costos elegibles del projecte per a les accions liderades per xicotetes empreses i fins al 30% per a aquelles que desenvolupen les mitjanes empreses.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací