El TSJCV dóna la raó al PPCV i declara nul de ple dret el Pativel

449

Actualitat Diària

La portaveu de Medi Ambient del Grup Parlamentari Popular (GPP) Elisa Díaz, ha anunciat avui que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), ha donat la raó al PP i declara nul de ple dret el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral de la Comunitat Valenciana (PATIVEL).

Elisa Díaz ha explicat que el PPCV va presentar un recurs contra el PATIVEL al·legant irregularitats com la falta d’un informe econòmic i financer, i una avaluació ambiental ajustada a les alternatives plantejades, així com la fakta d’informe de gènere i infància, i ara el Consell “deixa en uns llimbs” ELS SEUS intents d’expropiació.

Per a la portaveu de Medi Ambient, “aquesta situació és només el principi de la fi del Pativel, perquè el recurs i la sentència del PP se suma a altres sentències i a més de 70 recursos que estan en marxa, i a cadascun d’ells el Consell ha de presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem el que significa que això es prolongarà en el temps”.

“Sens dubte, volem saber el cost econòmic que tindrà per als valencians, alacantins i castellonencs la insistència d’aquest fallit PATIVEL”, ha afegit.

“El Consell està allargant l’agonia d’un pla que no té sentit, perquè és molt difícil que tiri endavant, Puig és molt conscient dels defectes de forma d’aquest pla” ha assenyalat al mateix temps que ha explicat hi ha moltes sentències que “EL declara NUL, i no té sentit que insisteixi a prolongar la vida d’un Pativel la utilitat del qual està més que acabada i no ho diu el PP ho diu la Justícia”.

El PATIVEL s’està “enfrontant a una cascada de sentències” i ha assenyalat que ja hi ha tres al·legats que declaren la nul·litat del pla, “encara queden pendents tots les qüestions de fons que haurien d’estudiar-se i així ho sol·licitarem en l’hipotètic cas que el recurs de cassació sigui estimat. Això no acabaria mai”.

“En qualsevol cas esperem que no s’arribi a aquesta situació i que el Tribunal Suprem posi punt i final a les expropiacions encobertes i la falta d’una veritable avaluació ambiental del nostre litoral que suposa aquest PATIVEL”, ha assenyalat.

Elisa Diaz ha explicat que aquesta sentència s’uneix a altres com les rebudes ja pels ajuntaments de Peníscola, Alcalá de Xivert i Oropesa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací