Sant Rafael del Riu amplia els seus serveis socials amb un nou centre de promoció de l’autonomia personal

607

La Diputació de Castelló ha realitzat una inversió de 5.231 euros per a contractar a un professional social i condicionar el local

Actualitat Diària

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patrícia Porta, ha visitat hui les instal·lacions al costat de l’alcalde de la localitat, Domingo Giner, qui ha donat les gràcies a Porta per haver portat fins a Sant Rafael “aquest servei tan necessari i demandat per la població”.

El nou servei s’oferirà de dilluns a divendres de 10 a 12 hores i, tal com ha informat la vicepresidenta, comptarà amb una animadora social que s’encarregarà de desenvolupar el programa d’activitats del centre. Aquest inclou, entre altres, exercicis d’estimulació cognitiva, activitats de sociabilització, exercicis de manteniments i la promoció d’hàbits de vida sana.

“Hui tenim la satisfacció de poder veure com el gir social que implementem ara fa poc més d’un any en la *Diputació comença a veure’s reflectit als nostres pobles, que cada dia sumen més raons, o el que és el mateix, serveis, perquè la gent decidisca quedar-se a l’interior”.

Patrícia Porta ha recordat que, amb el servei de promoció de l’autonomia personal de Sant Rafael, són 10 els nous centres que obriran les portes abans que acabe l’any a l’interior de la província de Castelló. Els municipis que sumen enguany aquestes ‘unitats de respir’ són, a més de Sant Rafael, Villanueva de Viver, Geldo, Algimia de AlmonacidTorás, la Serratella, Herbés, la Torre d’en Besora, la Todolella i Cortes de Arenoso. Amb aquesta ampliació, la xarxa de serveis de promoció de l’autonomia personal arribarà als 89 punts repartits al llarg de la província i que suposen un esforç econòmic de la Diputació de prop de 700.000 euros.

La vicepresidenta, pel nord provincial

La vicepresidenta Porta ha completat la visita per terres del nord en els municipis de Sant Jordi i Rossell, on també s’ha acostat a conéixer els locals que acullen els serveis de promoció de l’autonomia personal. D’ells ha destacat “la seua excel·lència, provada per un personal exemplar i per unes instal·lacions que compten amb equipaments capdavanters perquè la nostra gent gran puga treballar les seues capacitats físiques i cognitives en un entorn d’envelliment sa i actiu”.

En els tres casos, també ha visitat les associacions de gent gran i pensionistes, als qui els ha agraït l’amabilitat “per la seua càlida recepció”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací