Educació organitza conjuntament amb Iberdrola el IV curs d’immersió lingüística en anglés

849

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i el delegat d’Iberdrola a la C. Valenciana, Joaquín Longares, han participat en l’obertura del curs

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i Iberdrola organitzen la quarta edició del curs d’immersió lingüística en anglés que es desenvolupa a les instal·lacions a les quals la companyia té l’aprofitament hidràulic de Cortes de Pallás.

A l’acte d’obertura ha assistit el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, acompanyat pel delegat d’Iberdrola a la Comunitat Valenciana, Joaquín Longares, que han conegut de primera mà les primeres experiències dels estudiants.

El curs, dirigit a escolars de 4t d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de centres de titularitat pública, està finançat per Iberdrola, a través de la seua fundació a Espanya, i impartit per la companyia Interway, especialitzada en cursos d’idiomes, i segueix els requisits establits per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que ha sigut la responsable de la selecció de l’alumnat.

Entre els criteris per a poder accedir a aquest s’ha establit una preferència pels estudiants de pobles de l’interior valencià, que són els que més dificultat tenen per a accedir a aquest tipus de formació.

El curs, que té 40 alumnes i se celebra durant la primera quinzena d’agost a la residència d’Iberdrola al costat de la central hidroelèctrica de Cortes-La Muela, és d’immersió total en anglés, per la qual cosa tant monitors com professors es dirigeixen als estudiants en aquest idioma per a dotar-los de la confiança necessària per a eixir-se’n a les aules i fora d’aquestes i millorar, així, el seu nivell d’anglés.

Els estudiants també podran gaudir d’activitats lúdiques a l’aire lliure i en contacte amb la naturalesa i el medi ambient, com és la pràctica de piragüisme o senderisme, en les quals només es podrà utilitzar la llengua anglesa com a únic idioma.

Alumnes de les comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana

La major part dels alumnes del curs són de comarques de l’interior. De les d’Alacant, els estudiants provenen d’instituts d’Educació Secundària de Benifallim, Jesús Pobre, Orxeta, Polop, Senija i Callosa d’en Sarrià. Quant a les comarques d’interior de Castelló, hi ha estudiants d’Algar de Palancia, Castellnovo, Gaibiel i Geldo.

Respecte a les de València, hi ha joves de centres públics d’Albaida, Agullent, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bétera, Bufali, Domeño, l’Eliana, Llíria, Olocau i Vallada.

Iberdrola, en el marc del seu compromís amb els territoris on opera, dona suport a la formació, la creació i la transmissió de coneixement que contribuïsca a impulsar una generació de professionals amb les màximes capacitats per a afrontar els reptes del futur, entre els quals es troba el desenvolupament d’un model energètic sostenible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací