Castelló impulsa un projecte amb ASPAS per a millorar la integració social de menors amb discapacitat auditiva

El consistori aportarà 12.000 euros i López assegura que "millorar l'èxit acadèmic és un factor important per a aconseguir l'autonomia personal"

780

El consistori aportarà 12.000 euros i López assegura que “millorar l’èxit acadèmic és un factor important per a aconseguir l’autonomia personal”

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló i l’Associació de Famílies i Persones Sordes de la Província de Castelló (ASPAS-Castelló) han signat un conveni de col·laboració per a millorar l’educació de les persones amb discapacitat auditiva. El consistori aportarà una quantitat de 12.000 euros perquè aquells xiquets, xiquetes i joves que ho requerisquen puguen accedir a un suport escolar específic, siguen capaços de desenvolupar un correcte entrenament auditiu i puguen obtindre una re/habilitació logopèdica. D’aquesta manera, ASPAS-Castelló posarà a disposició personal tècnic contractat per la pròpia l’entitat.

El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha destacat la necessitat que ambdues organitzacions hi col·laboren, ja que “és important unir esforços per a poder garantir un bon nivell educatiu als xiquets i xiquetes amb discapacitat auditiva”. “Entenem que millorar l’èxit acadèmic és un factor important que contribueix a aconseguir l’autonomia personal”, ha afegit l’edil. López també ha assegurat que “el fet que aquests xiquets i xiquetes aprenguen en un context de total inclusió social dins del seu entorn és una qüestió de justícia i el nostre compromís en aquest sentit és màxim”.

Així mateix, l’acord subscrit per l’Ajuntament de Castelló i l’associació ASPAS-Castelló assumeix la importància de la família en el procés re/habilitador. “Aquest programa s’entén dins del marc d’atenció a les famílies”, manifesta López, qui ha assenyalat que “es tracta d’un recurs fonamental per a brindar suport i informació sobre les ferramentes de les quals disposen a nivell educatiu, sanitari i social”.

L’associació ASPAS-Castelló és una organització provincial sense ànim de lucre, integrada en la Xarxa d’Inserció Laboral de FIAPAS. El seu objectiu principal és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat auditiva i procurar la seua integració. Des de l’any 2001 està treballant en programes com el Servei d’Atenció i Suport a Famílies, el Servei d’Orientació i Inserció Laboral, el Servei de Logopèdia i Suport escolar. A més, de manera específica, ASPES-Castelló ha im

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací