Cultura llança el cicle multidisciplinar ‘DONA’M’, Arts en Femení’ per a celebrar el mes de les dones

599

Actualitat Diària

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló llança al primera edició de ‘DONA’M, Arts en Femení’ una proposta escènica en xicotet format feta per dones per a tota classe de públics amb la qual se sumen a la celebració del mes de les dones.  Un total de set espectacles en què la ciutadania podrà gaudir d’actuacions musicals, teatrals i circenses es desenvoluparan en diverses ubicacions emblemàtiques de la ciutat, aquest dissabte, 7 de març.

Per a l’edil de Cultura i Feminismes de la ciutat, Verònica Ruiz, aquesta nova cita cultural “trau l’art al carrer i l’acosta a la gent, una fórmula que funciona molt bé a Castelló i que ens garanteix l’èxit de públic en tots els espectacles”. “Volem donar visibilitat al treball de les artistes que aprofundeixen, reflexionen i mostren en tota la seua riquesa l’univers femení i els temes que ens preocupen i ens interessen”, ha manifestat.

La jornada començarà les 11.00 hores a la plaça Major, on la companyia UnaiUna oferirà ‘Dosis’, una frenètica coreografia que mostra el món interior d’una dona. A les 11.30 hores, Teatro nelle Foglie presentarà la peça ‘Imaginaria’, en què es mesclaran el teatre, el circ i acrobàcies aèries per a tots els públics.

L’espectacle continuarà a les 12.30 hores amb l’actuació musical d’Inés & Gloria, un duet de violoncel·listes. A les 13.00 hores, el cicle es trasllada als Quatre Cantons, on la companyia UnaiUna oferirà l’espectacle ‘All inclusive’, una mirada crítica al paper que assumim quan adoptem el rol de turista, en format de duet de dansa.

Per a la vesprada, el cicle es traslladarà a la plaça Hort dels Corders, on Serena Vione presentarà ‘Iter’ portarà un espectacle de masteler xinés a les 18.00 hores. La protagonista, cansada i amb el cos gastat i adolorit pels anys dedicats al circ, decideix passar el relleu a una nova acròbata perquè interprete el seu treball. A les 19.00 hores arribarà el torn de Núria Andorrà i el seu espectacle ‘Kokoro’, el primer treball en solitari d’aquesta percussionista.

El tancament d’aquesta primera edició del ‘DONA’M, Arts en Femení’ estarà a càrrec de la companyia Estampades, amb l’actuació ‘Enfila S.A.’, a les 20.00 hores. La peça explica la història de dues dones dels anys cinquanta que treballen en una fàbrica tèxtil. Entre fils i bobines, hi teixeixen les seues històries de vida.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací