SEAT i CUPRA fan realitat la seua ofensiva elèctrica

662

Actualitat Diària

SEAT fa realitat el full de ruta de la seua electrificació anunciada l’any passat. Després de presentar la nova generació del SEAT i CUPRA León, que comptaran amb motoritzacions híbrides, la companyia ha mostrat en una videoconferència el CUPRA Formentor que anava a fer el seu debut en el Saló de l’Automòbil de Ginebra. Formentor és el primer vehicle dissenyat exclusivament per a CUPRA i també tindrà versió híbrida endollable.

Amb l’electrificació dels models de la seua gamma, SEAT vol oferir als clients una opció de conducció més sostenible: tots ells tenen una autonomia elèctrica de 60 km i unes emissions de CO2 per davall dels 50 gr/km. Així, l’automobilística reforça el seu compromís amb el medi ambient i amb els acords de París, amb l’objectiu de convertir-se en una empresa amb una petjada de CO2 neutra a partir de 2050, tant pels seus cotxes com per la seua activitat productiva.

En la presentació online, el president de SEAT, Carsten Isensee, ha afirmat que “el missatge és clar: 2019 va ser el millor any de la nostra història. Vam ser la marca de volum que més va créixer a Europa, aconseguint per tercer any consecutiu un increment de doble dígit, en un context de mercats a la baixa. Hem començat 2020 a l’alça i, encara que serà un any més complex, estem preparant el camí per al futur”.

Per part seua, Wayne Griffiths, vicepresident Comercial de SEAT i CEO de CUPRA, ha assegurat que “els últims dos anys de CUPRA han sigut espectaculars. Des que llancem CUPRA com a marca independent en Terramar, hem aconseguit unes vendes de 40.000 unitats. La marca és una palanca clau per a moure el centre de gravetat de SEAT cap a models més emocionals i amb un marge de contribució més alt: esperem aconseguir una facturació d’al voltant de 1.000 milions d’euros, el 10% del total de SEAT, una vegada estiguen llançats tots els models CUPRA”.

Tots dos directius han ressaltat que, encara que 2020 serà un any per a l’economia i per al sector de l’automòbil amb un entorn menys favorable que en exercicis anteriors, SEAT ha aconseguit mantindre a l’inici de l’any la tendència positiva de vendes amb la qual va tancar 2019.

Sis models fins a 2021

El nou SEAT León, en versió 5 portes i Sportstourer, ja s’està fabricant en la seu central de SEAT a Martorell. A aquests se sumarà CUPRA León, a mitjan any, i CUPRA Formentor, que començarà a produir-se en la segona meitat de l’any. La fabricació d’aquests nous models en les instal·lacions centrals de SEAT a Martorell contribuirà a reforçar el volum de producció de la planta, que actualment s’acosta a la seua capacitat màxima. A aquests híbrids que es fabricaran a Martorell se sumaran el Tarraco PHEV i els elèctrics de bateria Mii electric i el-Born.

El SEAT Lleó (hatchback i sportstourer) comptarà amb diferents motoritzacions: combustió, GNC, PHEV i mHEV (micro híbrid). En el cas de la versió GNC, es presenta per primera vegada amb una unitat de GNC de 1,5 litres que genera una potència de 96 kW/130 CV. El vehicle integra tres depòsits de GNC amb una capacitat neta total de 17,3 kg, que atorguen al nou SEAT Lleó TGI una autonomia de 440 km sense necessitat de repostar. El Lleó començarà a vendre’s amb un preu d’eixida a Alemanya de 20.000 €.

Quant als models elèctrics, el Lleó inclou una avançada motorització híbrida que combina un motor de gasolina TSI amb un motor elèctric endollable, una configuració que genera 150 kW/204 CV de potència. Disposa d’una bateria d’ions de liti de 13 kWh que li aporta una autonomia de 60 km en modalitat només elèctrica. A més, també inclou tecnologia híbrida lleugera (eTSI), disponible amb la unitat 1.0 TSI de 81 kW/110 CV i la unitat de gasolina 1.5 de 110 kW/150 CV, que combina la tecnologia híbrida lleugera de 48 V amb el motor de combustió.

CUPRA, més fort que mai

Després de consolidar l’estructura organitzativa de la nova companyia i després de la recent inauguració de la seua nova seu corporativa, CUPRA celebra la presentació del seu primer model propi: el CUPRA Formentor. La marca creada per i per als amants del motor també desplega la seua ofensiva de producte amb el ja citat Formentor, el CUPRA Ateca i el nou CUPRA León.

CUPRA Formentor, el primer cotxe 100% CUPRA, es llançarà al mercat en la segona meitat de l’any i estarà disponible amb dos tipus de motoritzacions: Aquest crossover d’alt rendiment combina l’ADN propi de la marca, juntament amb la seua enginyeria i disseny creats pensant en el futur, oferint un model icònic que conjumina sofisticació, innovació i una experiència de conducció dinàmica i intuïtiva. Formentor es dirigeix a un segment de mercat a l’alça, el dels CUV, que s’espera que continuarà creixent en els pròxims anys.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací