CSIF exigeix un orientador per cada 250 alumnes per al pròxim curs

285

La central sindical també reclama àmbits voluntaris i infermeria escolar en Secundaria

Actualitat Diària

El sindicat CSIF ha exigit hui a Conselleria d’Educació, en la reunió de Taula Sectorial en la qual s’ha debatut les plantilles de Secundària per al pròxim curs, un increment d’orientadors o contemplar les figures d’infermeria escolar, PT i AL el pròxim curs. La central sindical també ha reclamat que l’aplicació dels àmbits siga voluntària en els centres.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera que la proposta de Conselleria d’Educació d’un orientador per cada 500 alumnes resulta “insuficient i no atén les necessitats de l’alumnat”. El sindicat ha demanat que existisca un professional orientador per cada 250 estudiants, per la qual cosa reivindica el doble de plantilla d’aquesta categoria.

La central sindical també ha posat l’accent, en la reunió de hui, en què l’aplicació dels denominats àmbits, que agrupen assignatures, siga voluntària i que hi haja “igualtat de docents per a centres que treballen per àmbits i en aquells que opten per una altra metodologia”.

CSIF ha reclamat, igualment, que l’ordre de plantilles de Secundària incloga la figura de la categoria professional infermera/o en tots els centres, igual que “contemplar especialistes en Audició i Llenguatge (Al) i Pedagogia Terapèutica (PT) per a poder atendre les necessitats específiques de l’alumnat que el requerisca.

La central sindical ha traslladat, igualment, altres propostes, com “el 75% de desdoblaments en mòduls susceptibles de desdoblament, dotar del doble d’hores per a tutoria i coordinacions, reforçar la figura d’orientador d’Escola Pública d’Adults (EPA) o desdoblegar el 100% l’horari de tecnologia, a més de dotar als centres d’horari específic per a programes”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací