El Consell anuncia la millora de l’integració del port de Benicarló amb la ciutat

846

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat en la seua visita a Benicarló que la Generalitat Valenciana invertirà al voltant de 100.000 euros en la realització de dos actuacions que pretenen millorar la integració del port amb la ciutat. La Conselleria també està a punt de finalitzar el carril bici del Polígon Industrial El Collet.

Actualitat Diària

Benicarló ha rebut avui la visita del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que ha anunciat que la Generalitat Valenciana invertirà al voltant de 100.000 euros en el port de la ciutat. El conseller ha desvetllat que «farem dos actuacions molt importants per a millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de Benicarló i per a créixer d’una manera sostenible generant ocupació». Per la seua part, Miralles ha agraït la visita del conseller i ha remarcat que «la col·laboració entre les administracions és l’única forma que els pobles vagen endavant, així que estem satisfets per aquestes inversions que es faran al port, perquè és el front marítim de Benicarló i l’hem de potenciar».

Tal i com ha desvetllat el conseller, la Generalitat Valenciana ha seleccionat el port de Benicarló per a elaborar el primer estudi d’ordenació Port-Ciutat, una actuació que comptarà amb una inversió al voltant dels 40.000 euros. Com ha detallat España «aquest estudi es desenvoluparà durant l’any 2020 i servirà per a veure com quadrar i millorar la vinculació entre el port i la ciutat, per tal que no només siga un motor turístic i econòmic, sinó també cultural per a tots els veïns i veïnes».

El segon dels projectes anunciats al recinte portuari és la reconversió de les antigues casetes dels mariners en un nou passeig per a vianants que millorarà l’entorn i contribuirà a afavorir el turisme. Aquesta actuació comptarà amb una inversió de 42.350 euros.

L’alcaldessa ha remarcat que «aquestes actuacions de la Generalitat Valenciana, junt a la futura peatonalització de l’Avinguda del Marqués de Benicarló, contribuiran a l’ordenació del front marítim de la ciutat». Per la seua part, el conseller ha destacat que «amb aquestes actuacions aconseguirem impulsar econòmicament i visualment el port de Benicarló per a convertir-lo en un atractiu turístic i potenciar-lo».

Prèviament a la visita al port de Benicarló, on ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i pel director general de Ports, Aeroports i Costes, Emilio Obiol, el conseller ha firmat en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

El carril bici del Polígon, quasi a punt

La Conselleria també treballa en una altra actuació de mobilitat sostenible a Benicarló, com és la finalització del carril bici que està construït al Polígon Industrial El Collet. En aquest moment només queda pendent la senyalització de la via, que forma part de diverses rutes cicloturistes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací