Navarro adverteix que la contaminació causa 1,3 milions de morts i assenyala la millora de la qualitat de l’aire com un dels reptes de la legislatura

733

 

El regidor de Transició Ecològica recorda el projecte de l’Acord de Fadrell de reduir un 40% les emissions de contaminants en 2030

Castellón Información

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, adverteix que 1,3 milions de persones moren a l’any en el món a causa de contaminació atmosfèrica urbana, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, i reitera que una de les prioritats en aquest mandat passa per impulsar un pla de qualitat municipal de l’aire que reduïsca les emissions de partícules contaminants a l’atmosfera, especialment en la zona del Serrallo.

El regidor de Podem-EUPV subratlla que “les administracions hem de redoblar esforços per combatre la contaminació atmosfèrica per una qüestió de salut pública i de lluita contra el canvi climàtic. Continuar amb este nivell d’emisions d’òxids de nitrogen i de CO2 és portar a la nostra societat a un carreró sense eixida. Cal canviar el rumb, la contaminació ja provoca més malalties i morts que el tabac”.

Des de la Regidoria de Transició Ecològica entenen la preocupació veïnal existent al Grau i destaquen que ja s’ha contractat el primer estudi preliminar a la Universitat Politècnica de Catalunya que ha de determinar què es respira a l’entorn del Serrallo i les mesures necessàries per a disminuir les emissions. La regidoria recorda que els límits d’emissió de partícules hauran d’adaptar al que marca l’Organització Mundial de la Salut.

Així mateix, Navarro recorda que l’Acord de Fadrell s’ha compromés a reduir un 40% les emissions de partícules contaminants en 2030 amb un pla de mesures transversals que afecta a totes les regidories.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací