Fomento renova 50 contenidors a Almassora abans d’activar la recollida d’orgànica

783

Als contenidors reparats, se suma aquest nou lot de depòsits que incorporaran serigrafiada informació de telèfons per a la recollida

Actualitat Diària

L’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), responsable del servei de recollida de residus a Almassora, renovarà aquest mes 50 contenidors del terme municipal, per a oferir un millor servei. El regidor de Gestió de Residus, Javier Martí, ha visitat aquest matí la planta de l’empresa en la localitat en companyia del cap de producció d’àrea de Castelló, Vicente Colás.

Tal com ha informat Colás, als contenidors reparats se suma aquest nou lot de depòsits que incorporaran serigrafiadainformació de telèfons per a la recollida, de manera que faciliten la correcta utilització per part de la ciutadania. No en va, l’empresa insisteix en la necessitat de depositar els residus en els horaris indicats per a facilitar la neteja dels contenidors i evitar males olors.

La incorporació dels nous contenidors es produeix coincidint amb la pròxima implantació de la recollida de la fracció orgànica de residus sòlids urbans, inclosa en el pressupost municipal de 2020 amb un pressupost que ascendeix a 172.961,03 euros. L’orgànica representa el 40% del fem generat en l’àmbit domèstic i recollir-la mitjançant un sistema diferenciat forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i, per tant, comptarà amb el 50% de finançament de la Unió Europea a través dels fons FEDER i l’Ajuntament d’Almassora.

Prova pilot

El projecte suposarà el repartiment de 410 contenidors de 1.100 litres pels carrers del municipi, a més de 10.200 poals de 10 litres i les corresponents bosses biodegradables per a ús domèstic entre les llars d’Almassora. La iniciativa convertirà en permanent la prova pilot que el consistori va activar en 2017 en diversos barris i els centres educatius. Aquella actuació provisional va permetre recollir 2,5 tones d’orgànica en tres mesos en les tres zones de la localitat en les quals es van repartir els contenidors específics.

La implantació de la fracció orgànica comportarà també la instal·lació d’un punt net de proximitat en la plaça Pere Cornell per a facilitar l’accés del veïnat a les instal·lacions de recollida selectiva de residus no contemplats en els contenidors de carrer. Atés que l’ecoparc es troba a quatre quilòmetres del centre urbà, el consistori pretén incrementar la recollida selectiva d’un altre tipus de residus per a ajudar a la seua correcta gestió i reduir així els fems mesclats de diferents classificacions.

A més, l’Ajuntament manté activa la campanya Almassora Neta per a potenciar la retirada controlada de voluminosos. El servei, gratuït per a les persones interessades, funciona tots els dilluns. Únicament és necessari trucar al telèfon 964216134 per a traslladar l’avís de recollida amb l’adreça de l’habitatge i depositar les restes a la porta en la nit del diumenge al dilluns.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací