130 efectius vetllaran per la seguretat dels assistents a la Cavalcada de Reis a Castelló

986

Es preveu l’assistència de més de 20.000 persones per lo que s`ha decidit ampliar la zona vallada

Actualitat Diària

La Cavalcada de Reis de Castelló del pròxim diumenge, 5 de gener, reforça el seu dispositiu de seguretat amb l’ampliació de la zona vallada, que abastarà com a novetat l’avinguda de la Mare de Déu del Lledó i la plaça Maria Agustina, a més d’altres zones com la plaça de la Pau i el carrer Major. Amb això, un terç del recorregut de la desfilada de la ciutat (que té un total de 1.700 metres des de l’avinguda del Lledó a la plaça Major) i tot el trajecte del Grau (amb una longitud d’uns 500 metres), estarà voltat per tanques.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que s’introdueix la figura d’un coordinador d’autoprotecció, que és un tècnic competent en seguretat i emergències que té com a missió vetlar per la seguretat de l’organització de l’esdeveniment, per part del Patronat de Festes, en col·laboració amb els serveis municipals de seguretat i emergències. A més, es manté la xifra de voluntaris que acompanyaran a peu cadascuna de les 13 carrosses participants en la desfilada, que serà de quatre persones per vehicle i de sis en el cas de les dels Reis. Enguany, a més, es manté la prohibició de llançar caramels al carrer Major, per la seua estretor.

Així s’ha posat de manifest en la reunió de coordinació de seguretat de la Cavalcada de Reis que ha tingut lloc hui al Palau de la Festa. En la trobada, hi ha hagut representants del Patronat de Festes, i responsables de la Policia Local, Protecció Civil i Bombers, del servei d’assistència sanitària i brigades, entre altres. En total, el dispositiu mobilitzarà a més de 130 efectius per a una cavalcada a la qual es preveu l’assistència de més de 20.000 persones i que es divideix en dues parts; la del Grau i la de Castelló, la qual cosa obliga a singularitzar el protocol de seguretat.

El sergent de Bombers i cap de Protecció Civil, Antonio Costa, ha desgranat l’estructura i el desenvolupament del procediment municipal enfront d’emergències en la cavalcada, que descriu les particularitats de l’esdeveniment, els llocs pels quals discorre, analitza els eventuals riscos, assigna els recursos necessaris i estableix les actuacions a desenvolupar.

Tot el dispositiu estarà coordinat des d’un lloc de comandament preventiu, que s’estableix en un vehicle de comunicacions de bombers, que se situa primer al Grau i després a Castelló. El servei d’assistència sanitària és de dues ambulàncies i un vehicle d’intervenció ràpida al Grau; i de cinc ambulàncies, un vehicle d’intervenció ràpida i una motocicleta en el cas de la desfilada que discorrerà pels carrers de Castelló.

D’àmbit municipal, es mobilitza la Policia Local, Agents de Mobilitat Urbana, Servei de Bombers, Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil i el Servei d’Assistència Sanitària, a més del Patronat de Festes i diverses empreses i col·lectius participants. També s’impliquen l’Autoritat Portuària, Capitania Marítima, Real Club Nàutic, Guàrdia Civil, Creu Roja, Cos Nacional de Policia, Unitat del CNP Adscrita a la Comunitat Valenciana i CICU Castelló.

Horaris i altres novetats

El desembarcament dels Reis Mags serà a les 16.00 hores al Grau després d’una desfilada marítima en el qual s’estima que puguen participar entre 30 i 50 embarcacions. Després de la rebuda de les autoritats en la plaça de la Mar es farà la desfilada terrestre fins a la tinença d’alcaldia, on Melcior, Gaspar i Baltasar es dirigiran als xiquets i xiquetes congregats. A Castelló arribaran sobre les 19.00 hores, quan donarà inici la cavalcada que portarà tota la comitiva des de l’avinguda del Lledó fins a la plaça Major.

“Es llançaran uns 8.000 quilos de caramels en una desfilada amb el circ com a temàtica, en la qual participaran quasi 500 persones”, ha destacat la regidora de Festes, Pilar Escuder. Enguany, com a novetat, un intèrpret de llengua de signes acompanyarà a Melcior, Gaspar i Baltasar i farà accessibles els seus discursos. A més, com en altres ocasions, hi haurà dues zones habilitades durant el recorregut per a persones amb mobilitat reduïda; enfront de la subdelegació del Govern i en la plaça Major.

Des de l’organització es recomana als assistents a triar adequadament el lloc des del qual gaudir de l’esdeveniment, evitant grans aglomeracions i zones estretes, i mantindre controlats als menors en tot moment, sense descurar-los en cap cas perquè es mantinguen sobre les voreres, sense envair calçades i que no es llancen per caramels. També s’aconsella que els menors estiguen identificats, que porten amb si algun número de telèfon de contacte i que acorden amb els seus familiars un punt de trobada en cas de pèrdua.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací