El Ple del Consell aprova el subministrament de 1.000 routers per a les universitats públiques valencianes

719
Es pretén minimitzar la bretxa digital i garantir l’educació a distància i l’accés a l’administració electrònica de l’alumnat

Actualitat Diària

El Consell ha aprovat la contractació d’emergència del subministrament de 1.000 routers amb connectivitat que seran posats a la disposició de les universitats públiques valencianes, amb la finalitat de garantir que l’alumnat més desfavorits tinguen accés a l’educació a distància i a l’administració electrònica, durant el període en què persistisca la suspensió de l’activitat educativa presencial a causa de la Covid-19.

Mitjançant la compra d’aquest material per part de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, es pretén minimitzar la bretxa digital que afecta les famílies amb menys recursos i es dóna resposta a les universitats valencianes que, malgrat disposar del material tecnològic imprescindible per al seguiment de les classes de manera telemàtica, mancaven de sistemes de connectivitat domèstica, com són els routers tipus MIFI, per a possibilitar la connexió a internet des dels domicilis.

A més, de poder seguir les classes, els dispositius també seran utilitzats per a la realització de tràmits de manera telemàtica amb els serveis propis de la universitat, evitant, així, la tramitació presencial en oficines en l’actual context de limitació de la mobilitat pública.

El contracte ha sigut adjudicat a l’empresa Vodafone per un import total de 79.742 euros, IVA inclòs, per a l’adquisició de 1000 routers, juntament amb la seua corresponent connectivitat mitjançant targeta SIM exclusivament per a dades, durant un de període de tres mesos. En concret, han sigut adquirits 1000 routers MIFI 4G marca Huawei B311 i 1000 targetes *SIM instal·lades amb un bo de dades per a tres mesos.

Distribució de 650 dispositius

Fins al moment, han sigut posats a la disposició de les universitats 650 routers , dels quals 300 són per a la Universitat de València; 50 per a la Universitat Politècnica de València; 100 per a la Universitat d’Alacant; 100 per a la Universitat Jaume I, i 100 més per a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb la finalitat que siguen aquestes institucions les que identifiquen i distribuïsquen el material entre l’alumnat que el necessite.

Els restants 350 dispositius seran posats a la disposició de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, amb la finalitat de poder atendre necessitats que vagen sorgint.

Cal destacar que la contractació es realitza pel procediment d’emergència, atés que té com a objecte satisfer una necessitat derivada de les mesures establides per a fer front a la Covid-19, així com per a garantir el dret a l’educació i l’accés a l’administració electrònica i respon per tant a raons d’interés general.

Així mateix, es limita a la contractació dels subministraments indispensables per a satisfer la necessitat sobrevinguda; es tracta d’una actuació inajornable que ha d’escometre’s de manera immediata i es preveu que el subministrament es realitze en un termini inferior a un mes des que s’ordene l’execució o es realitze el contracte.

Aquesta actuació serà susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, en l’objectiu temàtic OT2. Millora de l’ús i qualitat de les tecnologies de la informació i de la comunicació i l’accés a aquestes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací