Els hotelers valencians compartiran les seues dades de reserva per a conéixer la situació del sector

739

Es tracta d’una eina l’objectiu principal de la qual és realitzar una anàlisi predictiva que facilite la presa de decisions empresarials

Actualitat Diària

Les crisis sempre generen oportunitats, i en aquesta brutal crisi que està patint el sector turístic, les aliances del sector per a unir-se en la recuperació no s’han fet esperar. Hosbec treballa des de fa temps a donar resposta a la demanda del sector de disposar d’una eina pròpia i independent que permeta l’anàlisi de dades tant pròpies (de cada empresa) com de la destinació.

Coincidint amb l’inici de la crisi del Covid-19, Hosbec va finalitzar la fase pilot del projecte Biontrend que permet als hotels connectats a aquesta plataforma realitzar un seguiment de la situació actual, futura i passada de l’activitat turística. Es tracta a més, d’una eina l’objectiu de la qual és realitzar una anàlisi predictiva que facilite la presa de decisions empresarials, alguna cosa que pot ser de molta utilitat en l’escenari actual.

Biontrend és el nom amb el qual hem batejat a aquesta nova eina, registrada en el corresponent registre de marques, creant un joc de paraules amb el qual volem unir el terme “Business Intelligence” i la seua abreviatura “BI” amb l’expressió “On trend”, que fa referència a la tendència o l’evolució de les dades i també una cosa actual o “de moda” com seria l’anàlisi de dades.

L’èxit d’aquesta plataforma d’intel·ligència empresarial s’ha basat en dos aspectes fonamentals: el primer, en què les empreses han realitzat un important salt qualitatiu de la seua concepció de la col·laboració i ja estan convençuts que la nostra vertadera competència està en altres destinacions molt més llunyanes, mentre que la “competència” és la col·laboració entre diferents actors econòmics que són a més competidors en un mateix mercat.

El segon aspecte fonamental ha sigut trobar el partner tecnològic capaç de donar la resposta més innovadora a aquest plantejament. El grup Finlei, experts en solucions empresarials que utilitzen l’última tecnologia, i Màster Data 360 han possibilitat la qualitat i usabilitat de la plataforma.

Tot el projecte, tant la fase pilot com la primera fase d’implantació massiva entre empreses hoteleres de la Comunitat Valenciana, s’està fent en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i especialment amb l’àrea d’Intel·ligència Turística que dirigeix Mario Villar des de Invattur.

Què és i com és Biontrend?

Es tracta d’un quadre de comandament que proporcionarà a les empreses una informació de qualitat, tant pròpia com del sector, de manera directa i actualitzada pràcticament en temps real gràcies a la integració amb el PMS. Gràcies a aquest treball, l’hoteler que connecte el seu PMS a Biontrend, podrà consultar informació sobre l’evolució futura (365 dies de vista) tant pròpia com de la destinació, així com passada (4 anys).

Dades tan valuoses com l’ocupació (tant en percentatge com en nombre d’habitacions), el preu mitjà, els ingressos, les pernoctacions, l’evolució de les reserves, etc. amb filtres com la pensió alimentària, l’origen del client o la tipologia del client (adult o xiquet), i amb la possibilitat de realitzar comparatives per períodes entre el propi hotel i el seu set competitiu, entre moltes altres funcionalitats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací