Les entitats d’infantesa de Castelló podran optar a les ajudes de Diputació per a potenciar la seua implicació en la cohesió social

550

Actualitat Diària

Les associacions d’infantesa i joventut de la província de Castelló han transmés a la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, el diagnòstic de l’actual situació que viuen com a entitats des de la irrupció del coronavirus en la vida diària i els reptes que han d’afrontar perquè el seu funcionament siga el més òptim possible. Ho han fet dins del fòrum creat per l’àrea de Benestar Social, liderada per la pròpia Puerta, que ha obert una sèrie de reunions sectorials “per tal de posar-nos en la pell dels col·lectius i conéixer de primera mà quines són les seues necessitats per a poder ajudar-los de la millor manera des de les nostres possibilitats”.

Des del col·lectius de la infantesa han expressat la seua preocupació pel futur, en especial en aspectes com la bretxa digital i el fracàs escolar. En aquest sentit, els assistents han coincidit que s’ha d’actuar immediatament perquè l’alumnat amb menys recursos o en risc d’exclusió socials no es vegen “expulsats del sistema” per la falta de recursos o d’accés a les noves tecnologies. Així mateix, també han fet menció a “un notable increment de l’estrés en les famílies i xiquets i xiquetes amb trastorns d’aprenentatge, ja que consideren que “no s’ha adaptat la seua educació a les seues particularitats i això pot acabar en nous casos de fracàs escolar”.

D’altra banda, tots els col·lectius han mostrat la seua temor per la “incertesa” que provoca el no poder garantir tots els llocs de treball. Moltes de les associacions s’han vist obligades a aplicar ERTOs que podrien acabar en acomiadaments, diuen, si s’apliquen retallades en les subvencions.

Davant aquesta preocupació, la vicepresidenta ha dit que “agilitzarem la tramitació de les ajudes perquè s’ingressen el més prompte possible”. Puerta ha assegurat que, amb les noves bases de subvencions, “arribarem a més entitats socials de la província a l’haver incrementat la dotació de les mateixes i fent-les més obertes, accessibles i en igualtat de condicions”.

D’altra banda, les associacions també han sol·licitat a les administracions públiques més certeses i indicacions per a poder preparar “des de ja mateix” el curs vinent, en especial per començar a escometre els canvis necessaris perquè l’atenció siga de la màxima qualitat possible.

En la reunió han participat les associacions Caixa de Colors, Creixem, Quisqueya, Ilewasi, APADACAS, PayaSOSpital i Creu Roja. La vicepresidenta Patricia Puerta els ha agraït la implicació “per la vostra magnífica tasca” i els ha estés la mà de la Diputació per a continuar millorant la qualitat de vida i els serveis essencials de la província.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací