Compromís demana la il·legalització de 8 fundacions franquistes en una sèrie d’iniciatives parlamentàris

2046

Carles Mulet recorda que ja es va presentar en el Senat una proposta de llei que il·legalitzava aquestes entitats

Actualitat Diària
El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha presentat una sèrie d’iniciatives parlamentàries en les quals es demana al Govern s’actuen contra les fundacions que justifiquen i enalteixen el règim franquista. Aquestes entitats serien La Fundació Les Filles de Millán Astray i Capità Cortés, Fundació José Antonio Primer de Rivera, Fundació Yagüe, Fundació Pro-Infància Queipo de LLano, Fundació Blas Piñar, Fundació Ramiro Ledesma Ramos, Fundació Nacional Francisco Franco i la Fundació Serrano Súñer, a més de necessitar ampliar les mesures contra els partits polítics que justifiquen i defense el colpisme.

Mulet ha recordat que Compromís ja va presentar la fórmula per mesurat d’una proposta de llei http://www.senado.es/legis12/publicaciones/pdf/senado/bocg/bocg_d_12_171_1399.pdf, la qual va ser votada en contra pel PP i amb l’abstenció del PSOE en la Cambra alta.

El portaveu de Compromís ha afirmat que aquest tipus d’entitats que actuen amb impunitat, ha de ser considerades contràries a la memòria democràtica de l’Estat espanyol i a la dignitat de les víctimes. “ No podem tolerar les associacions, entitats, fundacions i organismes de similar naturalesa que commemoren, justifiquen, exalten, enaltisquen el colp militar del 1936, el franquisme als seus dirigents, per açò s’ha de procedir a la seua il·legalització immediata, aplicant les fórmules que permet l’actual marc legal, per incitació a l’odi, exaltació del terrorisme (d’Estat), humiliació a les víctimes ..etc. O cercar de manera urgent les reformes legals per a tipificar aquestes actuacions com a delictives”

Mulet ha presentat una bateria de preguntes i peticions de documentació al Govern, com a pas previ a la presentació de noves propostes per a avançar en la il·legalització d’aquestes entitats “ A Espanya s’han il·legalitzat partits per la seua ideologia, però s’ha permès concórrer a eleccions a organitzacions que freguen o defensen el nazisme. A Espanya continuen actuant amb impunitat grups d’extrema dreta que agredeixen físicament a la ciutadania. O s’ha finançat amb diners públics a fundacions com la Francisco Franco, que es permet a insultar i amenaçar als demòcrates. Açò solament passa a Espanya; a Alemanya seria impensable fundacions Hitler, Himmler o Goebbels”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací