Cinc xiquets i una xiqueta passen les seues ‘Vacances en Pau’ aquest estiu amb famílies d’acollida de Vila-real

El programa d’acollida compleix 40 anys i els menors, que viuen en condicions d'enorme precarietat evitaran les temperatures de fins a 50°C

778

El programa d’acollida compleix 40 anys i els menors, que viuen en condicions d’enorme precarietat durant la resta de l’any en els campaments, podran gaudir del període estival amb les famílies col·laboradores. Destaquen altres projectes com les campanyes de recollida de menjar i destaca el naixement del club de futbol, el Club Dignitat Villarreal, situat en Auserd

Actualitat Diària/S.N.

Es compleixen 40 anys de l’inici del programa de cooperació i ajuda ‘Vacances en pau’, pensat perquè les xiquetes i els xiquets sahrauís, que viuen en condicions d’enorme precarietat durant la resta de l’any en els campaments, puguen gaudir de dos mesos de vivències pròpies de la seua edat i evitar les temperatures de fins a 50°C en el desert. Smara, és l’associació que s’encarrega de gestionar l’acolliment d’aquests menors i té delegacions en diverses poblacions de la província com són Benicàssim, Castelló, Vall d’Uixó o Vila-real.

65837664_484395992325298_6180998915844734976_n
Els sis menors que estaran aquest estiu a Vila-real

La Universitat Jaume I va ser el dimarts punt de recepció de 50 xiquets i xiquetes que s’han desplaçat des dels campaments de refugiats sahrauís a Castelló per a passar l’estiu amb famílies d’acollida en la província. Van eixir el dilluns a la vesprada dels campaments i després de més de dotze hores amb autobús i amb avió, van arribar el matí del dia 2 a l’UJI des de l’aeroport d’Alacant i des d’aleshores estan amb les seues famílies d’acolliment.

D’aquest mig centenar, sis estaran acollits a la ciutat durant els mesos de juliol i agost. Solen ser menors de huit i dotze anys que s’instal·len amb famílies de Vila-real, que s’encarreguen de proporcionar-los l’alimentació del dia a dia i les despeses corrents del dia a dia com la indumentària. En altres edicions del programa hi ha hagut fins a una vintena de menors però la crisi humanitària que viuen els refugiats sahrauís no està tan present com fa anys.

El cost de la tramitació dels visats i altres documents i el viatge estan subvencionats per l’Ajuntament.

Altres iniciatives

Altres dels projectes que duu a terme Smara Vila-real al llarg de l’any són per exemple les campanyes de recollida de menjar, que es repeteixen any rere any, i que se sustenta en la solidaritat de la ciutadania, ja que aporta aliments peribles que són portats als campaments.

També s’ha pogut veure enguany com ha nascut un nou club de futbol, el Club Dignitat Villarreal, situat en Auserd, la ciutat de la regió de Dajla-Riu d’Or, al sud del Sàhara Occidental, i que porta el mateix nom que el club de la ciutat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací