Alcalà-Alcossebre disposarà en breu d’un ascensor en l’estació de ferrocarril

780

L’Ajuntament ha reclamat de forma contínua a Adif la seva posada en marxa, després d’haver aconseguit la reobertura i fer accessible l’edifici

Actualitat Diària

Operaris d’Adif han començat avui les tasques de reparació i condicionament de l’ascensor que comunica les andanes de l’estació de tren d’Alcalà de Xivert. S’han retirat els panells que cobrien les quatre portes i s’han inspeccionat els mecanismes de funcionament. Per part d’Adif, es calcula que la instal·lació estiga a punt en una setmana. L’ascensor estava fora de funcionament a causa d’un litigi judicial entre Adif i l’empresa instal·ladora. Després d’haver posat fi a aquest litigi, des d’Adif s’ha pogut iniciar la reparació.

Amb la posada en marxa de l’ascensor, l’estació de tren d’Alcalà de Xivert serà completament accessible i persones amb mobilitat reduïda podran accedir sense problemes a tots dos andanes. Es compleix així una reivindicació de l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert que va aconseguir que, al novembre de 2018, l’estació de tren pogués reobrir-se després de 18 anys tancada i que s’eliminaren les barreres arquitectòniques existents a l’entrada, el que suposa que tots els usuaris tinguen accés al vestíbul i es puguen comprar bitllets i targetes de viatge en les màquines expenedores.

L’Alcalde Francisco Juan ha recordat que “gràcies a l’esforç i la bona voluntat de l’Ajuntament i d’Adif, vam arribar a diversos acords i contraprestacions per reobrir l’estació i que tots els veïns que utilitzen el tren foren beneficiats. Amb l’adequació de l’edifici, el convertim en totalment accessible i ara, quan l’ascensor estiga en marxa, l’estació estarà ja completament adaptada per a tots els usuaris”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací