CEVISAMA ON arrenca amb una anàlisi del sector i les tendències ceràmiques

631

Actualitat Diària

Va arrencar CEVISAMA ON. A les 10.00 hores d’aquest demà ha iniciat les emissions a través de les diferents plataformes digitals de Cevisama el cicle de conferències CEVISAMA ON, que al llarg del dia d’avui i demà analitzarà l’actualitat sectorial del clúster ceràmic i del sector equipament de bany així com les tendències més innovadores en disseny, arquitectura i interiorisme.

La sessió del matí ha estat inaugurada pel president de Cevisama, l’empresari castellonenc Manuel Rubert, que ha estat acompanyat per la directora del certamen, Carmen Álvarez. Rubert ha destacat que amb aquest cicle de conferències “es demostra que Cevisama també està viva en 2021” i va destacar que “hem sabut adaptar-nos als temps actuals amb un format de conferències digitals i que arribarà no sols als professionals del sector sinó a un perfil tan interessant per a nosaltres com el dels prescriptores, amb l’avantatge que podran visualitzar tantes vegades com vulguin tot el programa de conferències”.

En aquest sentit, el president de Cevisama va destacar que “CEVISAMA ON ens manté en contacte amb el sector, amb clients, visitants, expositors, … i suposa ja la preparació per a la pròxima edició de Cevisama 2022, que se celebrarà del 7 a l’11 de febrer en Fira València”.

Sobre aquest tema, Rubert va apuntar que “el sector té ganes ja de Cevisama. Independentment que combinem formats en línia en l’apartat de conferències, als professionals els fa falta la presencialitat, el poder retrobar-nos, poder tocar el producte”, i va assenyalar que Cevisama 2022 arribarà en un bon moment: “Amb el calendari de vacunació molt avançat, estic segur que Cevisama serà la primera fira del nostre sector amb assistència massiva”.

Tendències ceràmiques

La primera de les ponències programades va entrar de ple en l’univers de les tendències ceràmiques de la mà de Lutzía Ortiz i Ana Benavente, especialistes de l’Observatori de Tendències de l’Hàbitat del ITC. Ambdues van apuntar algunes de les claus entorn de les quals es mouen les tendències ceràmiques com “la sosteniblidad, el canvi climàtic o la inclinació a la naturalesa”, a través de “tons terra, verds grisencs o colors més calmats”, encara que van assenyalar que també s’aposta per combinar aquestes tendències amb “elements tecnològics i sofisticats” per a fer “un producte més atractiu”.

En el seu recent estudi han identificat quatre de les grans macrotendències sobre les quals pivotarà el disseny ceràmic i que elles les identifiquen com: Essential, Emotional care, Euphoric i Elegant & Refined.

Anàlisi del clúster ceràmic

En la tercera de les intervencions programades en el matí d’avui, el president de la patronal ASCER, Vicente Nomdedéu, ha realitzat un repàs a la situació del clúster ceràmic i els seus reptes més immediats. Sobre aquest tema, Nomdedéu va reconèixer que, malgrat el “moment canviant i d’incertesa” actual, el sector va aconseguir tancar 2020 “amb un creixement en vendes del 2’3% gràcies, sobretot, a l’exportació, que ha pujat fins a un 76% de la nostra producció. El sector, ara, exporta més que abans”.

Quant als reptes, el president de ASCER, va assenyalar la seva preocupació per “l’increment del cost del transport marítim, que suposa ja quatre vegades més del que estàvem pagant” així com el perill que suposa la irrupció d’altres competidors en “els mercats naturals de la ceràmica espanyola com Europa o nord d’Àfrica”, on “podem perdre competitivitat pel fet que a les nostres indústries se’ls exigeix el compliment de determinada regulació com a mesures de descarbonització que a altres competidors d’altres països no se’ls exigeix”.

Sobre aquest tema, va expressar també la seva preocupació pel repte de la cogeneració en la indústria ceràmica i, va demanar “major entesa” entre els diferents ministeris perquè s’articulin les mesures necessàries per a salvaguardar la indústria. “Volem participar en la transició verda però necessitem que aquesta transició sigui sostenible econòmicament”, va assenyalar.

Nomdedéu també va apuntar a les fires com una “eina fonamental en el màrqueting estratègic de les empreses” i va indicar que, “tal com està succeint en les nostres indústries i en la societat arran de la pandèmia, les fires també han d’evolucionar i adaptar-se a les noves necessitats dels clients. El canvi és l’única premissa constant”, va finalitzar.

L’arquitectura més sostenible

En l’última intervenció del matí, els arquitectes José María Sánchez García i Izaskun Chinchilla, van aportar la seva particular visió sobre el paper de l’arquitectura i interiorisme en l’actualitat i l’ús dels materials ceràmics com a sinònim de sostenibilitat. Tots dos van fer un repàs d’algunes de les seves obres i projectes més singulars.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací