Borriana finalitza l’ampliació amb 140 ninxols al cementeri municipal

561

S’inclouen treballs d’urbanització, amb la creació dels carrers i els zones verdes, i també la xarxa de clavegueram i aigua potable

Actualitat Diària

El cementeri de Borriana ja té l’autorització municipal per a poder enterrar en els 140 nínxols nous inicials que s’han construït en la primera fase de les obres d’ampliació del cementeri prevista per l’executiu municipal, i que permetrà la creació de 336 nous nínxols durant els pròxims mesos.

Segons ha explicat el regidor de Cementeri, Hilario Usó, en aquesta primera fase d’obres, ja concloses només mancada la instal·lació del mobiliari urbà per a recepcionar les obres. En elles s’inclouen a més de la construcció dels 140 nínxols nous, els treballs d’urbanització, amb la creació dels carrers i els zones verdes, i també la xarxa de clavegueram i aigua potable, així com el tancament i els accessos a aquesta zona annexa al recinte actual.

Addicionalment, a més dels 140 nous nínxols, el cementeri municipal de Borriana compta en l’actualitat amb 50 nínxols buits més en la part antiga. Per una altra banda, la resta de l’ampliació del cementeri municipal que s’executarà al llarg dels pròxims anys en diferents fases, permetrà crear almenys 336 nínxols més dels que disposa actualment el cementeri.

L’ampliació està prevista en la parcel·la municipal de 13.165 metres quadrats situada al costat de la carretera d’accés a la localitat. D’aquestos 13.165 metres de solar, 10.135 és destinen a l’ampliació del cementeri i la resta 3.030 metres és mantindran com a zona exterior.

Cal recordar que el mes de maig passat l’Ajuntament va realitzar obres de renovació de tota la xarxa d’aigua potable del cementeri municipal per a millorar i garantir completament la qualitat del servei. Aquesta actuació de canalització de l’aigua potable amb un pressupost de prop de 36.000 euros va suposar la renovació d’aproximadament 600 metres lineals de canonada, la instal·lació d’11 boques de reg i tres noves fonts d’aigua, així com la reposició del paviment i formigó. Així mateix, es van escometre les obres de la canalització soterrada de l’enllumenat públic des de la porta d’entrada fins a l’ermita, la instal·lació de la qual era aèria.

Així mateix, Hilario Usó ha indicat que l’Ajuntament està reparant la pèrgola del cementeri de la barraca “molt deteriorada” i, en breu, es realitzaran les obres de millora en els vestuaris i dutxes del personal.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací