La Platja Nord de Peníscola registra una ocupació mitjana al juliol del 20%

655

Les xifres han oscil·lat entre el 6%, el dia de menor ocupació, fins al 34% el dia en què s’ha registrat el major nombre d’usuaris a la platja

Actualitat Diària

El dron amb intel·ligència artificial amb el qual compta el dispositiu de seguretat en platges de l’Ajuntament de Peníscola confirma l’alta capacitat de càrrega de les platges urbanes de la localitat.

El dron sobrevola fins a 4 ocasions al dia el litoral del municipi, acció a penes perceptible pels usuaris ja que aquest és altament silenciós i ha de sobrevolar l’aigua i no l’arenal.

Amb el sistema d’intel·ligència artificial ha extret dades de les platges urbanes durant els dos vols del matí i els dos de la vesprada, i ha identificat que els pics d’ocupació es registren en els controls de les 11.00h i les 16.00h, contràriament al que succeeix a les 18.30h en què s’identifica un descens sobre l’ocupació de les hores anteriors, en les quals es mantenen les majors xifres d’ocupació a excepció de les preses de dades realitzades a les 13,30h, temps en el qual es registren les menors dades d’ocupació mitjana al llarg del mes.

Pel que respecta als dies de la setmana, són el dissabte i el diumenge els dies amb majors registres, i ha resultat dissabte passat, 11 de juliol, el de major ocupació, amb 8.732 usuaris, un 34% de la capacitat total de càrrega si atenem la restricció normativa que atorga major espai per persona, 10 metres quadrats. Després del dissabte dia 11, és el diumenge dia 12 el que registra majors xifres també, amb 7803 usuaris a les 13.30h.

Per contra, el dia de menor ocupació registrada va ser dimecres passat, 22 de juliol, amb una ocupació de 1034 persones a les 18.30h, la qual cosa suposa al voltant del 6% d’ocupació de la platja. El següent menor registre data del dijous 23, amb 1456 usuaris a les 16.00h.

Les ocupacions mitjanes per franges horàries ens aclareixen que els vols realitzats entre les 11 i les 12 hores del matí registren una ocupació del 19%; baixa fins al 13% a les 13.30h; arriba als seus màxims a les 16h amb un percentatge per damunt del 20% i aquest descendeix fins al 17% a les 18.30h.

“Si atenem les restriccions que indiquen un espai per persona encara menor, de 4 metres quadrats, els percentatges serien encara menors i contemplaríem una capacitat de càrrega de les platges encara superior; no obstant això, estem optant per realitzar els càlculs atenent 10 metres quadrats per usuari, la qual cosa no significa que hagen de mantindre’s aqueixes distàncies, sinó que les nostres platges són prou àmplies com per a allotjar milers d’usuaris amb amplitud” ha explicat la regidora de l’àrea, Raquel París.

El decàleg de normes d’ús de la platja indica als banyistes que han de respectar els dos metres de distància entre usuaris, “normes el grau d’acompliment de les quals és elevat fins ara, gràcies a la responsabilitat dels usuaris i a l’esforç que el dispositiu de seguretat en platges desplegat està efectuant per a informar i resoldre dubtes a aquells usuaris que no coneixen la normativa” ha valorat.

El sistema de control d’aforaments a través del dron que el consistori ha posat en marxa per als mesos de juliol i agost “és molt poc invasiu, passa desapercebut i els usuaris de la platja no es veuen violentats per aquest sistema de videovigilància que a nosaltres ens garanteix el coneixement de l’estat de l’ocupació en platges a temps real per a poder desplaçar banyistes a sectors de la platja menys saturats, garantint així un ús segur del nostre litoral” ha manifestat París.

La regidora ha volgut posar l’accent en el “esforç enorme” que està realitzant el consistori “per garantir la seguretat a les nostres platges; a més de desplegar un dispositiu informatiu i de seguretat sense precedents, el dron ens facilita dades amb els quals poder avaluar la situació en temps real”, ha finalitzat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací