Iberdrola construirà i operarà per a SABIC, la major fotovoltaica per a autoconsum on site del món

623

Amb una inversió pròxima als 70 milions d’euros, el nou projecte renovable que promourà en les instal·lacions de la petroquímica tindrà una potència instal·lada de 100 MW

Actualitat Diària

Iberdrola i SABIC avancen en les seues respectives estratègies de negoci i sostenibilitat, amb la signatura d’un acord de compravenda d’energia renovable a llarg termini (PPA, Power Purchase Agreement) pioner, pel qual l’energètica proveirà d’electricitat verda, els pròxims 25 anys, a la planta industrial de la multinacional petroquímica en La Aljorra – Cartagena, a Múrcia.

Sobre la base d’aquest acord, Iberdrola promourà, construir i operar el major projecte solar fotovoltaic per a autoconsum on site del món. Amb una inversió pròxima als 70 milions d’euros, la nova instal·lació renovable, que promourà en els terrenys de la planta industrial de SABIC, tindrà una potència instal·lada de 100 megavats (MW) i estarà integrada per 263.000 mòduls solars. La instal·lació incrementarà en quasi un 60% la capacitat renovable instal·lada per Iberdrola a la Regió de Múrcia i, durant la seua construcció, es generaran fins a 500 ocupacions, molts d’ells locals.

L’acord reforça l’enfocament innovador de l’estratègia renovable d’Iberdrola, a través de contractes bilaterals que promouen un subministrament d’energia a preus competitius i estables amb grans clients, compromesos amb un consum sostenible.

La posada en marxa de la planta solar suposarà l’accés a solucions de policarbonat 100% produïdes amb electricitat renovable per als clients de SABIC de mercats que inclouen al sector de l’automòbil i la construcció, responent així a la seua demanda de productes més sostenibles per a un món que aconseguisca la neutralitat del carboni.

“Els PPAs continuen posant en valor la competitivitat de les renovables i continuen obrint oportunitats per al desenvolupament de projectes innovadors que estan transformant el present i el futur energètic al nostre país. Els contractes de compra venda d’energia a llarg termini aporten estabilitat a les inversions i s’han convertit en una eina òptima per a la gestió del subministrament elèctric de grans consumidors, compromesos amb un consum net i sostenible”, explica Eduardo Insunza, Director Global de Grans clients d’Iberdrola.

Bob Maughon, vicepresident executiu de Tecnologia & Innovació de SABIC, afig: “Aquest acord pioner amb Iberdrola és un pas significatiu cap a l’assoliment dels nostres objectius de sostenibilitat i energia neta a llarg termini. Les col·laboracions d’aquest tipus són la pedra angular del nostre model de creixement empresarial. La planta d’energia solar fotovoltaica a Cartagena demostra que SABIC continua impulsant l’agenda de sostenibilitat en la indústria química i que és possible una transició a gran escala”.

I va afegir, “en els últims anys, els nombrosos avanços en la tecnologia de les energies renovables han fet possible el desplegament a aquest abast. El nostre compromís amb la tecnologia i la innovació significa que sempre serem els primers a adoptar i estem en una posició òptima per a dur a terme aquesta transformació immediatament. La nova planta fotovoltaica oferirà una reducció anual de 80kt de les emissions indirectes de CO₂, i reforça el nostre suport i contribució a iniciatives més àmplies de canvi climàtic com Europa 2030 i la nostra alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, on podem tindre el major impacte”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací