Castelló reforça el dispositiu de seguretat davant la covid-19 amb motiu del Nadal

497

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha dirigit aquest dimarts una nova reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) per a analitzar l’evolució de la situació epidemiològica a Castelló i abordar el dispositiu especial de seguretat de cara al Nadal, que es veurà intensificat per a vetlar pel compliment de les mesures de seguretat i de contenció de la covid-19. En la reunió també s’ha donat compte de les denúncies realitzades fins hui per incomplir la normativa sanitària. Així, la Policia Local de Castelló ha realitzat un total de 579 propostes de sanció des de l’entrada en vigor de la Resolució de 24 d’octubre de 2020 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que va aprovar les noves mesures, entre elles, restriccions d’aforaments, mobilitat nocturna i de les reunions de caràcter familiar i social a un màxim de sis persones.

Marco ha posat l’accent en la necessitat de complir amb les mesures i amb les recomanacions realitzades per a contindre la propagació del virus en aquestes dates. “Ja estem en plenes festes nadalenques i és necessari que actuem amb responsabilitat en el compliment de la normativa sanitària per a evitar un repunt de casos a la nostra ciutat. És imprescindible respectar les mesures de seguretat, especialment el límit màxim de sis persones en les reunions familiars i socials, i seguir la recomanació de no superar els dos grups de convivència”, ha indicat.

Marco ha destacat que, des de l’Ajuntament de Castelló, s’activarà “un dispositiu de seguretat especial per a vetlar pel compliment de la normativa i protegir la salut dels veïns i veïnes”.

En aquest sentit, s’ha informat del dispositiu especial de Nadal que desplegarà la Policia Local de Castelló, en col·laboració amb altres cossos i forces de seguretat de l’Estat. En concret, s’intensificarà la presència i la vigilància policial en els punts en els quals es preveu una major afluència de persones, especialment en els centres comercials. També es reorganitzaran els torns per a, dins del nou límit horari de mobilitat nocturna (les 23.00 hores), puga haver-hi major presència policial en hores prèvies per al control de les mesures sanitàries. A més, la Policia Local, en coordinació amb la Policia Nacional, participarà en el dispositiu especial de cara a Nit de Cap d’Any amb l’objectiu d’evitar possibles aglomeracions i per a vetlar pel compliment de les mesures sanitàries, especialment el de restricció de la mobilitat nocturna a partir de les 24.00 hores.

D’altra banda, les últimes mesures acordades en sessions anteriors del CECOPAL continuaran vigents, atés que no hi ha hagut canvis en la normativa autonòmica que obliguen a readaptar-les. Es mantenen, per tant, les mateixes restriccions quant a aforaments i organització d’esdeveniments i activitats, així com l’obertura dels jardins efímers i la reobertura dels jocs infantils des de demà 23 de desembre, amb desinfecció diària. No obstant això, cal recordar que totes les mesures són revisables en funció de l’evolució de la pandèmia a la ciutat. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací