Borriana multiplica per sis les prestacions per a cobrir necessitats bàsiques d’alimentació durant el confinament

663

L’Ajuntament ha destinat una mitjana que s’eleva a 1.403,5 euros diaris entre el 16 de març al 22 d’abril, el comparació amb els 253,4 anteriors

Actualitat Diària

Les prestacions destinades pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Borriana a cobrir necessitats bàsiques d’alimentació durant el confinament, des del 16 de març al 22 d’abril, ascendeix a un import de 53.333 euros que suposa un 73% del que s’ha desemborsat en tot el període de temps que va d’any, que ascendeix a 72.358 euros.

Si traslladem aquestes xifres a despesa diària, es percep que els serveis socials municipals han sextuplicat el capital dedicat a alimentació bàsica per a persones vulnerables amb una inversió mitjana que s’eleva a 1.403,5 euros diaris en el període del 16 de març al 22 d’abril, en comparació amb els 253,4 euros al dia destinats en els primers dos mesos i mig de l’any.

Aquestes ajudes formen part de les Prestacions Econòmiques Individuals (PEI), que s’han triplicat de forma general en el municipi com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma davant la pandèmia del Covid19. Precisament, del 16 de març al 22 abril d’enguany, s’han concedit un total de 150 PEI de diferent tipologia, per un import global de 57.905,20 euros, que representa una despesa de 1.523,82 euros al dia; mentre que de l’1 de gener al 15 de març es van destinar 43.161,21 euros, que suposen 575,48 euros al dia.

Per conceptes, els prop de 58.000 euros gastats en els quatre tipus de PEI diferents, en les cinc setmanes de l’estat d’alarma, han sigut de 53.333 euros en prestacions de necessitats bàsiques d’alimentació, 2.337,45 euros en prestacions d’ús d’habitatge habitual, 871 euros en prestacions d’acció extraordinària i 1.362,75 euros en prestacions de subministraments energètics.

Aquest reforç dels dispositius socials per a cobrir necessitats, segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, formen part de les mesures excepcionals de caràcter social davant la Covid19, que inclou també resoldre 2 decrets setmanals d’ajudes amb la finalitat de reduir al mínim els temps d’espera de les persones.

A més de les 150 prestacions concedides, en aquests moments hi ha unes altres 25 en tràmit. Aquestes xifres de la tramitació d’ajudes, des que es va iniciar l’estat d’alarma, suposa el 57% del que s’ha tramitat en el que va d’any.

Cal destacar que s’ha reforçat l’equip d’atenció primària, Unitats de Treball Social, amb uns altres professionals del servei (CAP) amb la finalitat de reduir encara més el temp de reacció i atendre com més prompte millor les demandes formulades. La seua principal funció és el seguiment de la documentació aportada, la gestió telefònica i la confecció d’expedients de seguiment de les ajudes.

A fi i efecte de facilitar el lliurament de documentació de les persones per a valorar-ne les prestacions, des dels Serveis Socials municipals s’han habilitat tres sistemes: correu certificat, ús molt minoritari; correu electrònic, serveis.socials@burriana.es, i línia whatsapp, la més utilitzada ja que és el sistema més disponible entre la població.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací