L’Ajuntament de Borriana adjudica les obres per convertir la Bosca en un bulevard

1031

Amb l’objectiu d’afavorir la inclusió social i la regeneració urbana, es desenvoluparan accions de rehabilitació física del barri i dels seus voltants, dins de l’estratègia EDUSI

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Borriana ha adjudicat les obres de regeneració urbana del barri la Bosca a l’empresa RAVI per un import de 673.492 euros distribuïts en dos anys. Aquesta actuació suposa l’inici de la conversió dels carrers la Bosca i Miguel Ángel en un bulevard, amb voreres més amples.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, la licitació suposa l’inici per a la regeneració global del barri la Bosca amb la finalitat de convertir la zona en un ampli bulevard i dotar-la de més espai per als vianants.

Es tracta d’una de les intervencions prioritàries de l’equip de govern en aquesta nova legislatura i que s’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), dins de les mesures per a promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.

Arnandis ha recordat que el barri la Bosca s’enquadra precisament en l’apartat de la regeneració física, econòmica i social d’àrees desfavorides, perquè “és un dels més desfavorits del municipi, amb un elevat nombre de persones migrants concentrades en dos blocs de cases situats al carrer Thomas Alba Edison, amb unes zones interiors públiques en molt mal estat”.

Així, amb l’objectiu d’afavorir la inclusió social i la regeneració urbana, ha assegurat l’edil d’Urbanisme, es desenvoluparan accions de rehabilitació física del lloc i els seus voltants, i la renovació d’aqueixes zones interiors dels immobles.

Una intervenció que compta amb una inversió de prop de 700.000 euros cofinançades en un 50% per la Unió Europea i que s’executaran en un període màxim de 7 mesos. Les obres començaran, als carrers la Bosca, Miguel Ángel i Thomas Alba Edison, ha indicat el regidor d’Urbanisme.

Al carrer la Bosca s’ampliarà la vorera aquest fins als 4 metres d’amplària, i s’eliminarà la línia de pàrquing. Al carrer Miguel Ángel, s’ampliarà la vorera uns 2,2 metres més, per la qual cosa també desapareixeran les places d’aparcament d’aqueix costat. En tots dos casos es renovaran les xarxes d’aigua potable, clavegueram i telefonia, se soterraran els cables d’alta tensió i se substituiran les faroles.

Posteriorment, una altra acció prevista serà la relocalització i concentració dels serveis socials en l’antic ambulatori, una vegada que el Consistori ha aconseguit la cessió de l’edifici per als pròxims 30 anys, “qüestió fonamental per a rebre els diners dels fons Feder”, ha recordat Arnandis.

Un altre projecte relacionat amb el barri de la Bosca en vies d’execució és la redacció d’un estudi diagnòstic sobre el perfil sociourbanístic del barri que ha encarregat i que es preveu que estarà enllestit l’últim trimestre de l’any.
Entre altres qüestions, el document plantejarà mesures concretes per a reduir les bosses de marginalitat, potenciar la resolució de conflictes socials, millorar l’estètica urbana de la Bosca i afavorir la inclusió social dels veïns en situació de pobresa.

La previsió de l’Ajuntament, ha assegurat el regidor d’Urbanisme, és “activar totes les mesures que sugerisca l’estudi en un horitzó de tres anys”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací