Alcalà de Xivert tanca avui les festes patronals més participatives dels últims anys al celebrarse a l’agost

732

Del 5 al 8 de setembre tindrà lloc la 16a Reunió HD Custom Maestrat i, de l’11 al 15 de setembre, les festes d’Alcossebre

Actualitat Diària

Alcalà de Xivert tanca avui les festes patronals dedicades a Sant Joan Baptista i al Sagrat Cor de Jesús, que van començar el passat 23 d’agost. Han estat onze dies marcats per una gran participació. De fet, pràcticament tots els actes han experimentat un increment d’assistents respecte a anteriors edicions. Aquesta circumstància ve marcada per factors com haver comptat amb una nodrida representació de festeres, set en total, o el fet que les festes s’hagen celebrat durant el mes d’agost ja que, en anteriors ocasions en què el calendari ha imposat la celebració a setembre, s’ha percebut un descens de participació.

Dins dels actes més multitudinaris, han destacat el tombet de bou, la presentació de les Festeres o el nou Dia de les Colles, amb el concurs de paelles en què es van cuinar 27 paelles. Cal destacar l’èxit d’actes com la II Fira de Cerveses Artesanes XiBEERt, la Setmana Taurina Gaspatxera, la Nit de la Joventut o el I Concurs Nacional d’Emboladors. La regidora de Festes, Selene Blázquez, ha destacat que “els veïns han tingut una resposta magnífica davant els diferents actes i hem comptat amb una notable participació en actes que ja s’han consolidat com la Fira de Cerveses Artesanes i en altres que hem introduït aquest any com el concurs de paelles del Dia dels Colles”.

L’alcalde Francisco Juan ha valorat que “les festes es tanquen sense cap incident destacat” i agraïa “el treball de tots els que contribueixen a l’organització, seguretat i assistència sanitària, sense els quals no podriem celebrar les festes”.

Les cites festives continuen en el nucli d’Alcossebre, del 5 al 8 de setembre, amb la 16na Reunió HD Custom Maestrat i del 11 al 15 de setembre, amb les festes patronals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací