Nissan Qashqai, tercer model més venut de 2019 fins agost

762

Actualitat Diària

El mes d’Agost, el mes més baix de volum de l’any, ha registrat unes taxes negatives en el mercat espanyol, encara que han estat condicionades per l’efecte de la normativa sobre homologació de vehicles que va entrar en vigor l’any passat. No obstant això, el resultat dels vuit primers mesos de l’any ens permet extreure algunes consideracions generals del mercat espanyol.

Només dos segments mantenen el to positiu en el que portem d’any: els crossovers i els vehicles de tecnologia alternativa, entre els quals cal destacar els vehicles 100% elèctrics.

Mentre que els primers marquen una quota de mercat ja del 46%, 8 punts per sobre de la mitjana europea (38,2%), segons les últimes dades de JATO. Per tant, si hi ha un segment que manté la puixança en el mercat espanyol, és el dels crossovers. Aquest segment, és l’únic al costat dels esportius que presenta taxes positives de creixement en el mercat espanyol. En aquest segment, hi ha un líder natural, que és el Nissan Qashqai. Aquest model ha estat el segon model més venut en el mercat espanyol el mes d’agost i és el tercer model més venut en el mercat espanyol en el que portem d’any. Fins al mes d’Agost s’havien matriculat un total de 21.353 unitats.

D’altra banda, els vehicles de tecnologies alternatives van guanyant terreny a poc a poc en el mercat espanyol i, segons les últimes dades de Anfac, ja representen l’11% del mercat. En aquesta categoria destaca especialment el comportament del mercat de vehicles elèctrics, que en el que portem d’any han crescut un 105% amb un total de 8.014 unitats. Això vol dir que en el que portem d’any, ja s’han matriculat més vehicles elèctrics que en tot l’any 2018.

En aquesta categoria, també hi ha dos líders naturals i un d’això és un vehicle “made in Spain”, la furgoneta elèctrica e-NV200. Tant aquest vehicle com el Nissan LEAF han proporcionat a Nissan un total de 1.642 matriculacions en el que portem d’any, ocupant una quota de mercat del 21% i aconseguint un creixement del 104%.

En el que portem d’any, el Nissan LEAF ja ha matriculat un total de 1.147 unitats, amb un increment del 116%, la qual cosa significa una quota del 18%. D’altra banda, la furgoneta e-NV200, made in Spain, ha aconseguit un total de 494 unitats en el que portem d’any, superant ja a hores d’ara les xifres totals de l’any anterior, amb un increment del 132% i una quota de mercat del 38%, és a dir, una de cada tres furgonetes elèctriques que es matriculen a Espanya és una furgoneta elèctrica Nissan e-NV200, fabricada a Espanya.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací