Betxí penja un cartell d’auxili per salvar un arbre que s’ha intentat arrancar en repetides ocasions

696

Els actes vandàlics s’han centrat periòdicament en este exemplar de garrofera situada enmig d’una zona d’oci per a joves

Actualitat Diària

A la desesperada, l’Ajuntament de Betxí ha penjat un anunci sobre un arbre del parc del garroferal per intentar salvar un exemplar que en repetides ocasions ha centrat els actes vandàlics protagonitzats per alguns usuaris de la zona. L’últim d’ells, les passades vacances de Nadal, quan el tronc central va ser partit parcialment i ha hagut de necessitar la col·locació d’una travessa per poder sostindre’l dret.

Amb el lema “Per favor, no em maltracteu més. De major vos faré ombra”, el consistori ha fet esta acció per intentar evitar el final que han tingut altres exemplars que hi havia a la seua vora al ser arrancats i destrossats en accions de vandalisme localitzades especialment durant les nits dels caps de setmana.

Alfred Remolar, alcalde de la localitat, ha manifestat que “amb esta actuació anem a fer l’últim intent per conscienciar les persones del respecte per la vegetació i l’entorn i per fer un bon ús dels parcs i jardins que tenim al poble”. El primer edil ha apuntat que “quasi cada cap de setmana hi ha incidents en esta zona d’oci cosa que no només suposa una despesa econòmica important, sinó que a més a més impedeix que els més menuts gaudisquen correctament de les atraccions del parc”.

Cal recordar que el garrofer és un arbre autòcton de la zona mediterrània i que la transformació a regadiu i la destrucció dels seus ecosistemes naturals ha provocat des de fa anys una forta regressió en el nombre d’exemplars. Betxí és un dels pocs municipis que compta amb un parc amb ple protagonisme d’esta espècie que constitueix, per tant, un entorn únic en la comarca.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací