Benlloch obri el govern de Vila-real a Podem, Cs i Compromís i veu “voluntat d’acord” amb la formació morada

Al partit de Chalmeta planteja assumir àrees de gestió com Sostenibilitat i Canvi Climàtic, Inclusió social i Cooperació i la coalició i Cs rebutjen l'oferta

1088

Al partit encapçalat per Chalmeta planteja entrar en la Junta de Govern i assumir àrees de gestió com Sostenibilitat i el Canvi Climàtic, Inclusió social i Cooperació. L’alcalde s’ha  s’ha reunit al llarg de tot el matí també amb els cap de llista del PP i Vox i no perd l’oportunitat de retirar l’oferiment a la coalició nacionalista malgrat la renuncia pública i que seguirà en l’oposició, com Ciutadans, que rebutja l’oferiment

Actualitat Diària/S.N.

Aquest dissabte 15 de juny serà el ple de constitució dels consistoris de tot el país o dels alcaldes i alcaldesses i l’Ajuntament de Vila-real està immers també en la conformació de la corporació municipal de la legislatura 2019-2023 i l’alcalde, José Benlloch, ha mantingut hui una primera ronda de contactes amb els representants dels grups polítics que, a partir del dissabte que ve, conformaran la corporació municipal Les reunions han permés avançar en l’estructura institucional del consistori del pròxim període, a més de la possibilitat d’arribar a acords amb les formacions polítiques per a treballar per la ciutat des de la responsabilitat de la gestió. 

Benlloch ha manifestat que ha esperat una setmana “per a poder celebrar aquestes primeres reunions, a l’espera que es dissipen també algunes dels dubtes que encara no s’han resolt en diferents institucions que són també claus per al futur de Vila-real, com el nou Consell o la nova Diputació Provincial. No es tracta tant d’arribar a acords puntuals, com de compartir un projecte polític que va més enllà de l’àmbit local”, explica Benlloch, qui ha estat acompanyat en les reunions per la secretària general del PSPV-PSOE i coordinadora d’Alcaldia, Silvia Gómez. Amb aquest objectiu, Benlloch s’ha reunit al llarg de tot el matí amb els cap de llista del Partit Popular (Héctor Folgado), Compromís (Josep Pasqual Sancho), Ciutadans (Domingo Vicent), José Ramón Ventura Chalmeta (Podem) i Irene Herrero (Vox), acompanyats per membres dels respectius partits. “En la línia que he vingut manifestant en les últimes setmanes, no tenim interés a governar en solitari els pròxims quatre anys. Per això, els hem traslladat tant a Podem com a Ciutadans i Compromís, als qui els he tornat a fer la reflexió malgrat el comunicat que van emetre la setmana passada, que poden tindre en el pròxim consistori un espai per a treballar per Vila-real, des de diferents llocs de responsabilitat de gestió”, detalla l’alcalde. De tots ells, la formació que ha mostrat “voluntat d’avançar en un acord” ha sigut Podem, qui ha emplaçat a l’alcalde a una consulta interna del partit per a determinar la seua implicació en el pròxim govern municipal. La proposta de Benlloch a la formació liderada per Chalmeta passa per entrar a formar part de l’executiu local amb una tinença d’alcaldia, a més de responsabilitats de govern en àrees com la Sostenibilitat i el Canvi Climàtic, Inclusió social i Cooperació.

A més dels possibles acords, les reunions han permés avançar també en la futura estructura institucional de l’Ajuntament, en qüestions com la necessitat d’incrementar els despatxos per als partits –donada l‘ampliació a sis de formacions polítiques representades-, participació en comissions informatives, càrrecs de portaveu o assignacions als grups municipals. “Hem vist bona voluntat de tancar tota aquesta estructura amb un acord que ens permeta, tal com hem fet en les dues últimes legislatures, aprovar aquestes qüestions per unanimitat”, conclou Benlloch.

Ciutadans es mantidrà en l’oposició i Compromís no canviarà de postura 

Des de Ciutadans han manifestat que han rebutjat l’oferiment de l’alcalde. “Estarem en l’oposició q és on ens han col·locat els veïns. I des d’ací aportarem constructivament el millor per a la ciutat, al temps que fiscalitzarem la labor del govern”, han indicat. I pel que ha pogut saber aquest diari, Compromís no preveu canviar de postura i renuncia definitivament a formar part de l’equip de govern a pesar de l’oferiment reiterat hui per Benlloch, així que tot apunta que l’equip de govern estarà format per PSPV-PSOE i EU-Podem.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací