El Centre d’Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d’Alcossebre cada vegada més prop de ser una realitat

806

S’habilita una sala de recepció turística en la qual s’informarà als visitants sobre el valor arqueològic i etnològic de l’enclavament

Actualitat Diària

Les obres de construcció del nou Centre d’Interpretació Etnològica de l’ermita de Santa Llúcia d’Alcossebre avancen a bon ritme i ja s’estan condicionant les noves sales a l’edifici annex a l’ermita, que serviran com a espais de recepció de visitants i d’exposició. S’ha eliminat un envà existent, amb la finalitat de crear un espai més ampli i s’estan instal•lant nous paviments i reparant i condicionant els murs. Després dels treballs constructius, s’incorporaran els materials que integraran la zona expositiva, com panells informatius que permetran descobrir la cultura i història local, l’abast de les restes trobades en el jaciment, etc. L’actuació es complementarà amb projecció d’un vídeo explicatiu, així com aplicacions per a dispositius mòbils o de realitat augmentada o amb codis QR per guiar la visita.

El projecte, la redacció i execució del qual va a càrrec de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, està inclòs en el programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana, el que suposa rebre un ajut 50.692 euros i s’ha inclòs en la línia d’ajuts destinada a projectes locals per a la protecció, conservació o recuperació de béns del patrimoni cultural valencià.

1106 CENTRE INTERPRETACIO 1L’ermita de Santa Llúcia està reconeguda com a Bé d’Interès Cultural al que s’uneix l’interès i valor del jaciment arqueològic -inclòs en el projecte de la Diputació Provincial ‘Castelló Arqueològic’– i la seua importància estratègica al llarg de la història, a causa de seva localització de domini de la costa mediterrània. El projecte planteja aprofitar tot el potencial de l’enclavament -paisatgístic, patrimonial i històric per a convertir-lo en un centre de recepció de visitants que permetrà fomentar un nou atractiu turístic, fet que suposa aplicar les directrius del Pla Estratègic de Turisme.

L’alcalde d’Alcalà-Alcossebre en funcions, Francisco Juan, ha recordat que “des del 1996 no hem parat de treballar en la recuperació de l’ermita de Santa Llúcia i incorporant nous recursos, com el mirador panoràmic, i ara el Centre d’Interpretació. És un espai únic del nostre municipi i l’hem d’aprofitar a tots els nivells “.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací