Benlloch anuncia una remodelació de l’equip de Govern a cinc mesos de les eleccions i Festes i Neteja canviaran de mans

972

El regidor d’Esports i Salut, Javier Serralvo, es dedicarà exclusivament a esta àrea de gestió i Festes, que fins ara depenia també de Serralvo, passa a Diego A. Vila. Serralvo es manté també com a portaveu de govern, lloc que també es reforça per a intensificar la tasca explicativa del govern “davant les mentides continues de l’oposició municipal”. D’altra banda, Benlloch trasllada l’àrea de neteja, que fins ara depenia de Proximitat (Diego A. Vila) i Contractació (Anna Vicens), al departament de Serveis Públics (Francisco Valverde)

Actualitat Diària/S.N.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat una reestructuració de l’equip de Govern a cinc mesos de les eleccions. Benlloch ha aclarit que no es deu a cap crisi dins del govern municipal i el pacte amb Compromís no perilla i continua amb les mateixes condicions. Ha reconegut que la modificació afecta a dues àrees que li preocupen de forma especial i amb el funcionament de les quals no està satisfet. “No té res a veure amb els responsables que les gestionen però és una realitat objectiva que no podem negar i a la qual s’ha de respondre amb una remodelació”, ha argumentat. D’aquesta manera, Javier Serralvo, regidor d’Esports i Festes, passarà a gestionar només la primera, ja que “l’activitat esportiva és constant i s’ha multiplicat en els últims anys, amb la qual cosa l’atenció ha de ser major i és incomptable amb altra àrea tan important per a nosaltres com les festes”. A banda, Javier Serralvo, es reforça com a portaveu de l’equip de govern. “Els atacs de l’oposició són constants i només cerquen desprestigiar la tasca de l’alcalde i el seu equip, aleshores, en un moment polític tan important hem de desmentir totes les mentides i manipulacions que es llancen des de Cs i PP, ja que el futur de Vila-real està en joc”. El regidor de Turisme, Proximitat i Relacions Institucionals, Diego A. Vila assumirà el càrrec d’edil de Festes.

Per altra banda, l’altre canvi afecta la neteja, que es gestionava de forma mixta entre Proximitat i Contractació, árees encapçalades per Diego A. Vila i Anna Vicens, i després de l’exhaustiu diagnòstic del pla ‘Vila-real + neta’, una de les conclusions estretes és que només una regidoria com SPV, dirigida per Francisico Valverde, pot ser capaç de cobrir tant a nivell de recursos humans com materials i tècnics, aquesta tasca, que s’ha convertit un dels grans problemes de Vila-real hui dia i “un dels principals mantres de l’oposició per a atacar a l’equip de govern”. “Som conscients que s’han de destinar més esforços i per això aquest canvi”, indica.

Per què ara?

L’alcalde ha argumentat que aquesta remodelació s’explica en aquest moment per dos motius principals. Un és la situació urbanística de l’Ajuntament i l’altra la Llei de contractació de l’Administració Local. “Quan vam arribar al poder en 2008 va ser dur, amb un préstec vint milions amb unes condicions abusives, un atur del 26%, més de mig milió de factures falses als caixons i el nostre desconeixement del funcionament de l’Administració, però 2018 més díficil encara, ja que hem fet front a prop de nou milions al conveni amb les Dominiques i sentències del Jurat d’Expropiació de terrenys com el Jardí Jaume I, el col·legi José Soriano, el parc de Botànic Calduch, l’avinguda França o el CTE”. Per altra banda, Benlloch ha assegurat que el model de ciutat basat en el treball conjunt amb l’empresa local s’ha vist greument minvat per la nova norma estatal i ha dificultat molt el treball als regidors i funcionariat i també els processos d’adjudicació de diversos serveis que afecten la neteja, el manteniment d’instal·lacions esportives o els cursos del Servei Municipal d’Esports. “Ha tingut un dràstic efecte en el nostre projecte de Ciutat de la Salut i de l’Esport, no tan sols com a forma de promoure la salut, sinó també com a oportunitat econòmica amb la posada en valor del CTE o la pista d’atletisme”.

Pel que fa al manteniment i la neteja, l’alcalde ha assenyalat que les reunions del pla ‘Vila-real + neta’ s’ha fet una anàlisi de les causes de la brutícia. “S’ha detectat un increment de l’activitat privada, el que ha provocat que hi haja més brutícia als polígons industrials i també una millora de la situació econòmica de molts veïns i veïnes que es manifesta en un atur del 13% i la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat amb més creació d’ocupació. Aleshores, cada vegada es fan més reformes, es renoven més els mobles, el que genera un problema de voluminosos a la via pública que se suma a l’impacte i dinamització socials de la celebració del mercat de la plaça del Llaurador dels diumenges, el de la verdura del dijous i els dos ambulants dins del nucli urbà. La ciutat està més viva i la gent embruta més, aleshores a més de la millora de la informació o l’augment de sancions, hem decidit aquest canvi en la gestió, que passarà a SPV, que ja s’ocupa de clavegueram, aigua potable i ara sumarà la gestió dels residus urbans, la neteja viària i dels edificis municipals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací