Els gossos podran accedir a la platja d’Almassora durant l’hivern

1113

El permís estarà vigent en 300 metres de costa fins a la pròxima primavera

Actualita Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha autoritzat l’accés de gossos a dos trams de la platja durant els mesos d’hivern, tal com recull la modificació de l’ordenança de tinença d’animals aprovada el mes de juliol passat. Es tracta d’un espai aproximat de 300 metres en la zona nord de la costa i entre els carrers Ponent i la zona del mercat que permetrà l’entrada de les mascotes fins a la pròxima primavera, moment en què la platja tornarà a quedar reservada exclusivament a l’ús de banyistes.

L’article 18 especifica que “queda prohibit l’accés dels animals a l’arena de la platja per norma general des de l’inici de les vacances de Pasqua fins al 30 de setembre”. Per contra, “s’autoritza excepcionalment el seu accés durant el període comprés entre l’1 d’octubre i l’inici de les vacances de Pasqua en els espais senyalitzats” amb l’objectiu de “prioritzar sempre als usuaris de la platja i que no es produïsquen molèsties ni problemes veïnals”, ha indicat l’alcaldessa, Merche Galí.

Tal com ha recordat l’edil de Platges, Amaya Gómez, els gossos hauran de portar la identificació que se’ls facilite en el moment del censat. A més, el propietari o acompanyant del ca es considera responsable de les actuacions de l’animal relació a l’estipulat en l’ordenança. El text redactat des del departament de Medi Ambient recorda que les persones hauran d’impedir que les mascotes depositen els seus excrements en voreres, passejos, jardins, arena de la platja i en qualsevol espai dedicat al trànsit de vianants.

L’objectiu de l’Ajuntament d’Almassora passa per conciliar les demandes dels propietaris dels gossos i garantir la neteja i seguretat a la resta de banyistes que gaudeixen a partir de la primavera del bon temps en la costa. Per aquest motiu, l’accés dels gossos quedarà restringit a partir de les vacances de Pasqua, quan augmenta el nombre de residents a la platja, i durant tot l’estiu.

La modificació de l’ordenança aprovada el mes de juliol passat en el ple municipal assenyala que el propietari de l’animal està obligat a recollir i retirar els excrements, fins i tot havent de netejar la part de la via pública afectada. D’altra banda, els qui s’acosten fins a la costa amb les seues mascotes hauran de limitar-se a accedir als espais habilitats amb senyalització, mai fora d’aqueixos límits.

El compliment de la normativa de gossos perillosos, cens, transport d’animals, vacunació i la resta d’obligacions que contrauen els amos funciona en les mateixes condicions en l’espai reservat en la costa per a l’esplai de les mascotes, recorda la Policia Local d’Almassora.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací