Marco, satisfeta amb la seua gestió, anuncia un ple extraordinari de pressupostos i diu que la seua candidatura es coneixerà el 3 de març

993

L’alcaldessa reconeix el distanciament de PSOE i Compromís per la proximitat de les eleccions municipals

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reconegut el distanciament produït entre PSOE i Compromís, per la proximitat de les eleccions, encara que es mostra satisfeta de la gestió realitzada i el compliment de més del 80% del Pacte del Grau. L’alcaldessa ha anunciat un ple extraordinari parell aprovar un pressupost de 181,8 milions d’euros i ha assenyalat la data del 3 de març com a clau per a conéixer la candidatura del PSOE que presidirà a les eleccions municipals.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, empara Marco, ha mantingut una trobada ‘post nadalenc’ amb els mitjans de comunicació, en el qual ha realitzat balanç de gestió i ha atés a les preguntes realitzades pels periodistes.
S’ha tractat d’un ‘desdejuni’ nadalenc, que no es va poder produir per problemes d’agenda abans i durant les festes en què el PSOE va pensar inicialment oferir de forma conjunta amb els seus socis de Govern, Compromís. Però les circumstàncies han sigut les que són. D’una banda, l’acord de ple que va aprovar el cessament de Brancal per l’aplicació del Codi de Bon Govern i, per una altra, el repartiment de delegacions que ha ocupat Brancal i que l’Executiva de Compromís no decidia fins ahir a la vesprada.
No va semblar llavors que aqueix desdejuni conjunt fóra el més apropiat. I és que, com ha reconegut també l’alcaldessa, indubtablement les relacions entre els integrants de l’equip de Govern: PSOE i Compromís, canviaran amb el relleu de la vice alcaldia però, a més, ha assenyalat també, és natural que es produïsca un distanciament que serà major a mesura que s’acosten les eleccions municipals.

Balanç de gestió

No obstant això, Marco ha manifestat que se sent satisfeta per la gestió realitzada durant aquesta legislatura, i ha avançat que s’ha complit més del 80% del Pacte del grau, que ha funcionat molt bé per a la ciutat.
En el seu balanç de gestió, Marco ha ressaltat els assoliments aconseguits en matèria de Turisme, punt en el qual Escala a Castelló, amb més de 75.000 visitants va aconseguir posicionar a la capital de la Plana en el mapa nacional i internacional.
En aquest aspecte ha enaltit també els actes realitzats per a commemorar l’aniversari de la concessió del privilegi de trasllat (8 de setembre de 1251), que serveixen per a consolidar els senyals d’identitat de la ciutat.

Polítiques socials

Ha ressaltat les polítiques socials realitzades en temes socials amb la reducció dels terminis d’ajuda a la dependència i la recuperació de la teleassistència; la defensa dels drets socials, i les polítiques d’ocupació realitzades tant per part de l’ajuntament com amb el suport de la Generalitat.

Inversions

En l’apartat d’inversions, s’ha referit a la remodelació de l’avinguda Enrique Gimeno, el pont del Riu Sec, la recuperació de la Pineda per als malalts d’Alzheimer, la remodelació del Caminás, les obres del Camí la Plana; el pàrquing verd enfront de l’Hospital General; la creació de quilòmetres de carril bici; la restauració del Castell Vell, que es dotarà amb un modern sistema d’il·luminació; els banys públics, la rehabilitació de la façana de l’edifici Consistorial; o la recuperació del Maset Blau (Mas de *Gaya), actual Tinença d’alcaldia Oest).
I per descomptat ha citat la concessió dels Fons Edusi que comporten una inversió de 20 milions d’euros (finançats al 50% per Europa i l’Ajuntament) per a la transformació de la ciutat.
Amb la mirada posada en els pròxims mesos, Amparo Marco ha citat com a fonamental el Fòrum España – el Japó, que se celebrarà a Castelló, com a ciutat germanada amb UBE, que es convertirà en un fòrum d’oportunitats.
En quan als comptes municipals, Marco ha declarat, que s’ha reduït el deute, congelat o baixat els impostos i incrementat els ingressos. I com bona professora d’economia ha recordat que un increment de la recaptació no significa un augment de la fiscalitat, sinó una millora de la gestió.

Ple extraordinari de pressupostos

La primera edil de Castelló, Amparo Marco, ha confirmat que aquest matí s’ha celebrat una Junta de Govern extraordinària per a donar llum verda als pressupostos de Castelló per al 2019.
El pressupost municipal per a aquest exercici ascendirà a 181,8 milions d’euros, i serà portat per a la seua aprovació a un ple extraordinari, probablement per al 28 de gener.
Els comptes municipals per al 2019, segons l’alcaldessa, comportaran una baixada de dos milions d’euros en la recaptació per IBI, un augment en els ingressos per impost d’obres, a causa del dinamisme que s’ha generat a la ciutat, i una inversió de 9,9 milions d’euros.
La candidatura d’Amparo Marco haurà d’esperar a març
Preguntada per la candidatura del PSOE a les Eleccions Municipals de maig d’enguany, en la qual espera aconseguir la reelecció, Marco no va donar dades ni noms dels qui l’acompanyaran en la llista. No obstant això, Marco ja ha apuntat una data, el 3 de març. Per tant, caldrà esperar fins llavors per a conéixer els qui repetiran o que noves apostes realitza el PSOE per a l’Ajuntament.

Els ciutadans decidiran si es renova el Pacte del Grau

Amparo Marco també ha assenyalat que seran els ciutadans, amb els seus vots, els que decidisquen les aliances de Govern que es produïsquen després de les eleccions municipals. Decidir ara si es renova el Pacte del Grau o predir altres acords sense conéixer quals seran els resultats, segons el parer de l’alcaldessa és una temeritat. Seran els vots els que condicionen la propera legislatura.

Haurà Mercat del Dilluns i Fira de Magdalena 

Finalment, i en relació amb els problemes de gestió de l’empresa que gestiona el Mercat del Dilluns i el recinte Firal de l’avinguda del Mar, Marco va afirmar que els castellonencs mantindran tots dos serveis. Haurà Comprat del Dilluns i Fira d’Atraccions en Magdalena, encara quan no es puguen celebrar en el recinte actual, sempre dins de la legalitat.
En aquest sentit va afirmar, que l’Ajuntament no pot intervindre en la liquidació del deute per la construcció del recinte i sobre l’estat de la societat. Això es troba en mans del jutge i possiblement es resol més enllà de les eleccions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací