Benicarló prorroga les restriccions per a fer front a l’augment de contagis

424

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha firmat un nou decret que entrarà en vigor avui mateix amb les mesures que s’aplicaran a Benicarló amb motiu de la pandèmia de la covid19 fins al 9 de desembre (inclòs).

Les mesures són les mateixes que es van aprovar per decret el passat 30 d’octubre i inclouen la suspensió de l’activitat dels centres de dia assistencials del Nou d’Octubre i del Collet, la suspensió de l’activitat de la unitat de respir que gestiona AFA Benicarló (Associació de Familiars d’Alzhéimer) i del centre que gestiona Ateneu Maestrat per a persones amb dany cerebral sobrevingut.

En aquest cas, el cessament de l’activitat anirà en funció de l’evolució de les dades de contagis. «La tendència de les últimes hores és positiva —ha assenyalat l’alcaldessa, Xaro Miralles—, però no podem abaixar la guàrdia i de moment les autoritats sanitàries ens aconsellen no reobrir els centres de dia». «En tot cas —ha afegit Xaro Miralles—, si es confirma aquesta evolució positiva ens plantejarem la possibilitat de reobrir els centres abans del 9 de desembre».

El decret també manté la decisió de no cedir espais municipals com el Magatzem de la Mar, la Cambra Agrària o l’Auditori Pedro Mercader per a reunions d’entitats i, a més, s’ajornen les activitats previstes amb guia turístic.

Pel que fa als espais culturals, el Mucbe podrà acollir visites de públic sempre i quan no supere un terç de l’aforament autoritzat per a cadascuna de les sales i espais tancats del museu. L’Auditori Pedro Mercader manté la programació reduint l’aforament al 25%, sempre amb entrades numerades i seients preassignats. En el cas d’actes que s’organitzen en espais a l’aire lliure, el públic haurà d’estar assegut i no podrà superar el 50% de l’aforament autoritzat.

Finalment, sobre les mesures restrictives en relació a les activitats esportives, continuarà tancat el parc de cal·listènia i queda prohibida l’assistència de públic a entrenaments i competicions oficials (que es realitzaran a porta tancada), excepte en el cas de competicions regulades pel Consell Superior d’Esports.

Aquestes restriccions estaran vigents fins al 9 de desembre.

Pel que fa al tancament dels parcs infantils, que es regeix per un altre decret, estarà vigent fins al 29 de novembre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací