Ballester: “La consulta de la planta de Reciplasa i la plaça de la Sinagoga, reptes a curt termini d’Onda”

717

La nova alcaldessa popular atén a Actualitat Diària i assegura haver fet una campanya sòlida per a tots els veïns

Seguda en el seu despatx, amb rostre tranquil i amb moltes ganes d’explicar-se va rebre Carmina Ballester a Actualitat Diària a l’Ajuntament d’Onda. La nova alcaldessa està encantada amb les entrevistes perquè “m’agrada tindre contacte directe amb la gent”, Així ho ha plasmat en campanya, on ha recuperat la majoria absoluta per al PP a Onda. Un mes després de les eleccions ens atén ja en plenes funcions a l’alcaldia

Rafa Mezquita/Ximo Tirado/Actualitat Diària

Pregunta: Vostè ha sigut capaç de recuperar l’alcaldia amb majoria absoluta després de 4 anys de pacte d’esquerres, quina és la seva valoració a aquest propòsit?

Resposta: Estem molt agraïts als veïns d’Onda i molt contents. Estic segura que han apostat per l’estabilitat. Vam tindre quatre anys a la ciutat que es van convertir en una falta d’inacció política i un exemple clar són les obres de la plaça de la Sinagoga. Sempre és legítim que hi haja pactes, però quan governes per governar i l’objectiu és cobrar tots els mesos, tindre un alcalde que no ha sigut el més votat i a més no tens cap pla per a la localitat, acabes enganyant als veïns.

Carmina Ballester Ajuntament d'Onda

Pregunta: El PP no ha obtingut uns bons resultats en les eleccions passades, tant en l’àmbit nacional, autonòmic i provincial, sent més pressió al ser un dels pobles amb majoria absoluta?

Resposta: Estic bolcada en els meus veïns i de moment no note aquesta pressió. Tinc clar que els ha agradat el projecte i el equip que els hem plantejat, així és que la única pressió que tinc és la que jo m’impose de complir en tot el compromís que hem tingut en ells. Cal escoltar. Tinc l’agenda col·lapsada de gent que vol vindre a parlar en mi i que no ha estat atès en quatre anys. Això també va en la motxilla de la dedicació política. Cal escoltar a tot el món.

Pregunta: Va fer una campanya molt forta, que de fet en altres pobles de la província es vol copiar de cara a les pròximes eleccions, quin ha sigut el secret? També ha apostat per la gent jove i li ha sortit bé…

Resposta: Per començar, estar a peu de carrer i visitar tots els comerços i amb les associacions de la ciutat barri per barri, però no jo sola, sinó tot l’equip ha estat al peu del canó i entregat. També és cert que en quatre anys no he parlat amb cap adversari polític, doncs en campanya encara menys. Ens hem apartat de les desqualificacions i això els veïns ho han sabut valorar. Per últim, cal apostar pels joves perquè són el futur, nosaltres entre els 15 primers de la candidatura tenim a 4 persones de Noves Generacions i altres amb 0 experiència en la política però que aportaran molt per la seva qualitat. Si apostes pels joves a la campanya, també has de donar la cara i tindre coherència i apostar per ells en les llistes. Copiar aquest tipus de campanya no és difícil, està tot inventat, però hem sabut escoltar i tindre capital humà.

Pregunta: No podem deixar parlar de Ximo Huguet, que ara formarà part de l’equip socialista que liderarà la Diputació, quin contacte pensa tindre amb ell i si pensa que ajudarà a portar inversions a Onda?

Resposta: No tinc clar el que farà, però clar que m’agradaria que agranara cap a casa. Espere que pense en Onda i li desitge el millor, que faça una gestió de la qual es puga sentir orgullós i per a mi és un adversari polític, no un enemic personal. Salva Aguilella estarà en l’oposició i estarà ací pa recordar-li-ho, que ell ha deixat una tasca brillant de promoció econòmica.

Pregunta: El signe polític també és diferent en la Generalitat, creu que també li pot afectar?

Resposta: Espere i crec que no. Si m’he de retractar d’aquestes paraules ho faré, però ara per ara tinc una visió noble de la política. Tinc clar que quan vaja a València a reivindicar una residència de la tercera edat i quan vaja a Madrid a demanar el nou quartel de la Guàrdia Civil m’escoltaran perquè primaran els interessos dels meus veïns perquè tenen dret a aquestes infraestructures i a aquests serveis. No crec que es note el signe polític.

carmina ballester (2)

Pregunta: Parlant una mica d’economia, Onda és un dels municipis més rics de la província que sempre ha estat molt centrat en la ceràmica, es buscarà diversificar-la o es buscarà un altre tipus de promoció?

Resposta: La ceràmica l’hem de seguir donant suport a totalment. Està en un impàs per la cogeneració. Els taulells els fem molt bé i la major part de les nòmines d’Onda vénen de la ceràmica. No vol dir que no tingam que explotar altres vies. Tenim un potencial turístic important i que l’hem de treballar. Estem en una situació privilegiada a la Serra d’Espadà. Tenim l’embassament del Sitjar i estem lluitant per aconseguir els permisos per a fer-lo navegable per part de la CHJ i volem ficar el pantalà. Pregunta: Onda és desconeguda en l’àmbit turístic per als ciutadans de la província, tan prop i tan lluny Resposta: Onda té un potencial molt gran. Necessitem gent emprenedora amb ganes de treballar per poder impulsar-lo més si cap. La Font de Dins te fa sentir-te com en la Toscana, la jueria és fantàstica i sobre tot el nostre Castell i tenim un potencial absolut com és el turisme familiar i esportiu.

Pregunta: Les xifres de l’atur han sigut positives per a Onda en aquest últim tall, quina valoració fa?

Resposta: De moment bona, però sempre cal treballar. Estem en el segon lloc a la província, però un veí que vulga treballar i no puga, sempre és una frustració per a l’alcaldessa i per a la societat en general.

Carmina Ballester
Carmina Ballester

Pregunta: Per últim, quines són les necessitats principals d’Onda a curt termini?

Resposta: En primer lloc, alguna cosa molt tangible són els sobres de la sinagoga. Ha sigut un abús per a la ciutadania, El primer que vaig fer jo quan vaig entrar va ser seure a l’empresa i als tècnics municipals i als arquitectes redactors del projecte. A més és una zona on la majoria de gent és major i això no es pot permetre, les obres avancen i espere que es finalitzen abans de fira perquè torne la normalitat. Per una altra banda farem una consulta popular sobre els abocaments a la planta de Reciplasa. Vull saber si els meus veïns volen fem i una incineradora d’animals morts per a vint anys més. No es tracta de fer demagògia, tots produïm deixalles i hem de donar-li sortida, però nosaltres crec que ja hem complit en 24 anys des del punt de vista de la solidaritat. Onda ha donat una lliçó, i per això farem la consulta popular perquè el projecte ja està fet i els diners consignats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací