Almassora tanca unes festes de Santa Quitèria amb una reducció de les molèsties de penyes i colles

817

La Policia Local intensifica les actuacions i labors de vilancia a menors, les quals creixen un 44%

Actualitat Diària

El balanç de seguretat de la festes de Santa Quitèria evidència una caiguda del 24,4% en les queixes ocasionades per l’activitat de penyes i colles. “La labor de prevenció i control previ realitzada per la Policia Local des de principis de mes ha sigut clau per a reduir aquest tipus d’incidències, de les quals s’han produït 31 en tot el període festiu”, segons ha informat el regidor de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, qui ha presentat les dades acompanyat per la edila de Festes, Isladis Falcó, i el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy.

En aquest sentit, s’han reduït fins a situar-se en cinc (un 54,55% menys) les denúncies a aquestes agrupacions per incompliment de les ordenances municipals en matèria de neteja i sorolls. En canvi, han crescut les identificacions prop d’un 23%, una labor preventiva que “a la qual cada vegada dediquem més esforços per a garantir el compliment de Llei orgànica de Seguretat Ciutadana”, com ha informat Verdoy, i que ha fet créixer les sancions en aquesta ocasió.

Pel que respecta a les actuacions amb menors, destaca l’increment de les accions fe control i vigilància, tant dins com fora del recinte taurí. En aquest espai “hem realitzat 71 actuacions més que en les anteriors festes, la qual cosa suposa un increment de 44% i evidència la necessitat intensificar les labors de vigilància per a evitar accidents durant els actes taurí”, com ha informat Falcó. La regidora ha confirmat també que s’han triplicat les labors de vigilància a menors en els punts neurològics de la festa.  

Així mateix, les festes de Santa Quitèria ha deixat un descens del 64,7% en els robatoris registrats pel cos de seguretat local, passant de 17 a sis les sostraccions.  Quant a intervencions en conflictes i baralles, els agents han intervingut en mitja dotzena d’ocasions, quatre de les quals han sigut en el Recinte Fester.

Beltrán i Falcó han reconegut el gran treball realitzat per la Policia Local d’Almassora durant aquestes festes i han posat en valor les labors d’informació ciutadana i prevenció que “no han permés viure unes festes tranquil·les i sense sobresalts”, així com l’acompanyament al personal de Creu Roja Almassora al capdavant del punt violeta situat en el Recinte Fester.

Cal recordar que el dispositiu de seguretat dissenyat per la Policia Local d’Almassora per a les festes patronals ha comptat amb 378 efectius propis, dels quals 87 han sigut extraordinaris. Tant els edils com Verdoy, han agraït el suport prestat pels 47 voluntaris derivats per Protecció Civil que han intervingut en aquestes festes, la Guàrdia Civil, el Consorci Provincial de Bombers i la Policia de la Generalitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací