Avancen les obres del nou Pou Llargueres que proveirà d’aigua potable als municipis de Benassal i Vilafranca

580

L’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, va acompanyar ahir al Director General d’Aigua, Manuel Aldeguer han visitat a les obres

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, va acompanyar ahir al Director General d’Aigua, Manuel Aldeguer, a la visita a les obres del nou Pou Llargueres que proveirà d’aigua potable als municipis de Benassal i Vilafranca. A la visita també va acudir l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom.

Cal recordar que el 2018 la Generalitat Valenciana va dur a terme les obres de sondeig, amb una profunditat de 1080 metres, i es va realitzar un aforament aconseguint un resultat de cabal màxim d’explotació de 25l/s; un valor que es va considerar suficient per a proveir a les poblacions. No obstant això, ja que existia la possibilitat de millorar el rendiment i, per tant, afavorir desenvolupaments ramaders o turístics, es va decidir acidificar abans de posar les bombes, amb el que es va projectar l’actual reforma amb un pressupost de 486.129’38 euros.

Els treballs del Pou Llargueres II van començar el passat 13 de juny i tenen com a data de finalització novembre d’aquest mateix any. El cabal disponible serà de 40l/s, la qual cosa suposa un 60% més que actualment.

Monterde ha indicat l’agraïment de Benassal pel bon ritme de les obres i espera que el nou Pou Llargueres II “subministre d’aigua suficient al poble de Benassal perquè els veïns i veïnes no patim la falta de proveïment d’aigua a causa de la falta de cabal”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací