La Regidoria de Cultura de Castelló revitalitza l’art enmig de la Nova Normalitat

614

‘Sentiments. Arran de pell’ és el nom de l’exposició que uneix diferents estils plàstics

Actualitat Diària

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha obert l’exposició ‘Sentiments. Arran de pell’, una instal·lació col·lectiva que uneix diferents estils en una col·lecció única d’arts plàstiques. La mostra s’ubicarà a la plaça Hort dels Corders i serà visitable fins el dia 12 d’octubre.

L’exposició ha sorgit arran de la situació creada per la pandèmia de la Covid-19, la qual ha obligat molts artistes a replantejar-se el seu treball. Aquest sentiment d’incertesa sobre el futur dels moviments artístics és el punt de partida de ‘Sentiments. Arran de pell’, on cinc artistes castellonencs exhibiran els seus treballs i que ha estat comissariada per Patricia Mir.

Aquest mostra compta amb una representació dels artistes més prometedors i més consolidats de Castelló”, ha explicat l’edil de Cultura, Verònica Ruiz i ha matisat que aquestos artistes han convertit en obres d’art les emocions que la societat ha patit durant les jornades més dures de la crisi sanitària. La regidora ha assegurat que han volgut fer accessible aquesta exposició a tot el públic i assegurar que roman visible situant-la en un lloc de pas capital de Castelló, com és “aquesta plaça de l’Hort dels Corders”.

Així, entre els creadors que ompliran aquest indret amb les seues peces estan Claudia de Vilafamés, pintora amb una sòlida carrera i que ha exposat els seus bodegons en galeries de Barcelona i Londres, i Nacho Puerto, artista plàstic i dissenyador gràfic i un dels professionals més talentosos de la seua generació.

Aquestes obres estaran acompanyades per les de l’artista Carlos Asensio, qui plasma en els seus treballs les debilitats del sistema capitalista des d’un punt de vista humà, i les de Raquel Alonso i el seu marcat compromís social, el qual que mostra en obres que reflecteix les desigualtats socials de l’espai més immediat. Finalment, aquesta exposició també comptarà amb el conegut pintor castellonenc Maseda, qui destaca per la gestualitat en els dibuixos i pel seus retrats abstractes.

Cal assenyalar que la iniciativa forma part del pla de xoc impulsat per la Regidoria de Cultura per a rellançar l’activitat del sector cultural durant els mesos posteriors al decret de l’estat d’alarma i conseqüent paralització de l’activitat econòmica. És per això que aquesta mostra completa una àmplia programació amb propostes teatrals, fotogràfiques i musicals, així com programes per a l’adquisició d’obres d’art a les galeria de la ciutat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací