La presidenta de l’Associació Europea de Perjudicats per la Llei de Costes visita Nules com exemple a seguir

851

La Festa de les Paelles comptarà enguany amb un Punt Violeta i una campanya per a conscienciar sobre el consum responsable d’alcohol

Actualitat Diària

La presidenta de l’Associació Europea de Perjudicats per la Llei de Costes, Carmen del Amo, ha estat hui a Nules per a conéixer de primera ma la problemàtica existent en les platges d’aquesta població i reunir-se amb l’alcalde de Nules, David García, i els membres de l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme. Així doncs, ha destacat que en aquest assumpte Nules és un exemple a seguir, “és la primera població que està fent front a aquesta problemàtica amb sentí comú, de manera que hi ha que buscar una solució global i començar, no sols Nules també la resta de municipis de l’estat espanyol afectats, a exigir responsabilitats a tots els nivells tant administratius, civils com penals”, matisa Carmen del Amo.

De fet, alcalde de Nules, David García recordava que en el ple del passat mes d’abril es va aprovar per unanimitat demanar la corresponent responsabilitat patrimonial a l’Ajuntament de Borriana i a la Generalitat Valenciana pels danys produïts per la construcció del port de Borriana al litoral nulense, “Nules és un dels municipis més perjudicats d’Espanya per l’entrada en vigor de la Llei de Costes de l’any 1988, i a més d’aquest pas no anem a parar i seguirem intentant veure totes les opcions per a que es faja justícia a la nostra platja i al nostres veïns. Amb aquesta visita de Carmen del Amo volem buscar sinèrgies amb altres poblacions de l’Estat Espanyol amb una problemàtica semblant i plantejar altres escenaris per a seguir buscant solucions. No obstant això, estem treballant en altres vies judicials per a que es puga modificar la llei”.

De tota manera, des de l’Associació Europea de Perjudicats per la llei de Costes s’advoca per derogar la Llei de Costes, “la nostra proposta és derogar-la i no modificar-la. L’anterior a aquesta que data de l’any 1969 no va presentar problemes perquè aquesta llei de l’any 1988 perjudica al medi ambient i consentís l’apropiació de propietats privades convertint a l’Estat en la major immobiliària del món”, apunta Carmen del Amo.

A més des de l’associació s’assenyala que l’Estat no pot provar que els habitatges de primera línea són de la seua propietat donat que no hi ha cap document que ho acredite ni tampoc cap inventari al respecte, “tant el Tribunal de Conters com el Defensor del Poble i el Consell de l’Estat han reclamat aquests documents que no s’han facilitat. L’associació va proposar l’any 2012 vendre els terrenys als concessionaris com a solució a aquesta problemàtica, una actuació amb la que s’evitaria els derrocaments i a més es reactivaria el mercat immobiliari però el que s’està fent ara és vendre aquest terrenys a dit a empreses”.

Per altra banda, des de l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme critiquen la falta de protecció i defensa del litoral, “a Nules fa molts anys que no es fan actuacions i les nostres platges necessiten protecció per a qIMG_2932ue la mar no ixca”, ressalta el seu president, Manolo Oliver.

Aquest any el dia de les paelles de Nules compta amb una novetat i es que s’instal·larà un Punt Violeta per a informar, previndre i conscienciar a la ciutadania de qualsevol tipus d’agressió sexista. “Amb aquesta actuació volem seguir evitant actituds o conductes sexistes que pugen ofendre o intimidar”, apunta el regidor d’Igualtat, Antonio Romero. 

Així doncs, durant aquest dia es sumarà la presència d’un Punt d’Informació del projecte #Jotrie, els quals realitzaran diferents accions per a recollir dades sobre el consum d’alcohol. “Entre les diferents mesures avaluàrem quins son els punts forts y dèbils en els que es consumeix alcohol per a després passar aquestes dades a la Policia Local i a Serveis Socials. A més, a través de diferents jocs intentarem que els joves realitzen un consum responsable i que d’aquesta forma gaudeixen del dia”, comenta Sandra Medina, coordinadora del projecte Jo trie.

A més, des de la Regidoria de Sanitat s’ha activat un pla de prevenció i formació de substàncies, relacionat amb el consum responsable d’alcohol en els menors d’edat i adults. “Es faran uns cursos per poder formar a la Policia Local i que d’aquesta forma es previngui l’abús d’alcohol, especialment en els més joves. De manera que els menors que siguen multats per consum d’alcohol podran optar entre pagar la multa o realitzar aquest curs que impartirà la Policia Local”, comenta el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

La programació d’aquesta festa contarà amb les actuacions dels dj’s Annita Yes, Kike GB i Sergio Porcar durant el matí, la orquestra Seven Crashers per la vesprada on també hi hauran castells inflables per als més menuts i després es continuarà al recinte de festes amb la actuació dels dj’s Albert Neve, Kike GB i Dael Debon. Durant el dia s’esperen més de 6000 persones.

“Amb totes les novetats d’aquest any, volem recalcar que no hi ha que associar la festa amb alcohol e invitem a tots els veïns i veïnes a que vinguen a gaudir d’aquesta festa i que, en cas d’observar alguna conducta estranya, la comuniquen en qualsevol dels punts dels que disposem”, senyala la regidora de Joventut i d’Infància, Rosa Ventura.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací