La Junta General d’Accionistes de Reciplasa aprova els comptes de 2018

864

L’empresa pública porta tres anys amb resultats positius que sempre repercutiran en la millora del servei a la ciutadania

Actualitat Diària

La Junta General d’Accionistes de Reciplasa, empresa pública encarregada de la gestió i tractament de residus urbans de la zona centre de la província de Castelló, ha aprovat hui uns comptes equilibrats de l’exercici 2018 que es van formular en la reunió del Consell d’Administració celebrada a la fi de març. Aquest serà el tercer exercici consecutiu amb resultats positius. Ignasi Garcia, president de Reciplasa i vicealcalde de Castelló, explica que “Reciplasa és una empresa sense ànim de lucre, per la qual cosa tots aquests resultats positius es destinaran a reserves voluntàries per a afrontar les inversions previstes d’executar, tal com ja va decidir el consell d’administració, i a millorar el servei que ofereix a la població de la zona centre de la província de Castelló”.

La societat va començar en 2018 a escometre les inversions en la renovació i modernització de les seues instal•lacions. L’objectiu d’aquestes millores és aconseguir un òptim tractament dels residus, ja que amb elles s’incrementarà notablement el reciclatge, permetent una considerable reducció del rebuig que s’envia a l’abocador. Durant aquests anys la inversió serà d’aproximadament 41 milions d’euros, per a complir aquest Pla de Gestió.

Garcia, destaca que “la gran quantitat de residus que es generen són un dels principals problemes de la societat, amb aquesta inversió aconseguirem ser més sostenibles i aconseguir les xifres de reciclatge imposades per la Unió Europea” i afig que “aquesta normativa comunitària estableix que en 2020 i 2030 la cota d’abocament no siga superior al 44% i 10%, respectivament”.

En 2018, l’empresa ha millorat el servei prestat als ajuntaments i els residus tractats han disminuït en un 3,4% respecte al 2017. Així mateix, Reciplasa ha continuat la seua col•laboració amb la Universitat Jaume I, la Càtedra Reciplasa, amb la qual pretén incentivar la investigació en la matèria i conscienciar a la població. Una mostra d’això és la convocatòria per part de la càtedra universitària, per segon any consecutiu, dels premis al millor treball final de grau (TFG) i fi de màster (TFM) que tracten sobre la gestió de residus urbans i el medi ambient. L’objectiu de la convocatòria és promoure l’estudi sobre aquesta matèria i que aquests nous coneixements ajuden a millorar la problemàtica existent.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací