El Consell dóna llum verda a les obres a la Vila d’Almassora en el centre històric de la ciutat

783

La reforma del carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església eixirà a licitació aquest mes

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha rebut l’autorització de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Cultura, per a executar les obres de reforma en el barri antic de la localitat. La documentació del gabinet autonòmic permetrà traure a concurs públic el projecte de conversió en zona de vianants durant aquest mes amb un pressupost pròxim als 500.000 euros.

El consistori atendrà el suggeriment de la Generalitat quant a l’ús de materials, de manera que ha modificat la tipologia triada en un primer moment per una que encaixa millor amb la imatge global de l’entorn. No en va, el permís autonòmic és necessari en tractar-se d’un projecte integral en un barri catalogat com a Bé d’Interés Cultural (BIC), fet que ha retardat la licitació del projecte.

Aquest eixirà a concurs públic abans que acabe el mes per un pressupost pròxim al mig milió d’euros perquè durant l’estiu puguen començar les obres en el barri antic. En aquest sentit, el plec de condicions obligarà l’adjudicatària a executar els treballs deixant lliure la zona per a la celebració de la setmana de festes patronals. D’aquesta forma, l’empresa que guanye el concurs haurà d’ajustar-se al calendari perquè la intervenció al carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església no impedisca la celebració habitual dels esdeveniments festius.

La meitat del pressupost reservat en 2019 per a aquestes obres el pagarà l’Ajuntament d’Almassora amb fons propis i el 50% restant formarà part de la subvenció de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). El primer tram de reforma serà el que connecta el Raval de la Trinitat amb l’església de la Nativitat pel carrer Sant Joaquim, tal com van conéixer els residents en la reunió celebrada el passat estiu en el Museu Municipal del carrer Sant Vicent. L’actuació pretén prioritzar al vianant enfront del trànsit rodat i posar en valor el barri.

Per aquest motiu, el consistori va habilitar mesos arrere un solar com a zona d’aparcament gratuït a l’aire lliure al costat de l’espai Darremur Orgànic, al carrer Lledoner. La parcel·la, de 781,06 metres quadrats, permet l’estacionament de fins a 32 places vehicles a l’esquena de la Casa de la Música i el col·legi Cardenal Cisneros. D’igual forma, va habilitar dos trams de pàrquing en cordó per a 14 vehicles en l’avinguda de Borriana, en els voltants de la Vila.

Oficina de Rehabilitació

El Museu Municipal, situat al carrer Sant Vicent, ha reobert l‘Oficina de Rehabilitació per a oferir el servei gratuït d’assessoria a la ciutadania a l’hora de sol·licitar ajudes o interessar-se per la normativa d’accessibilitat d’edificis. És necessari demanar cita prèvia en el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) per a concertar cita els dimarts o dijous de 12 a 14 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací