Almassora matricularà a 240 xiquets, és a dir, més del 76% d’alumnat de tres anys en sis col·legis públics

654

Encara que l’escolarització no és obligatòria en aquesta edat, les dades d’aquest curs són les més altes dels últims anys

Actualitat Diària

Un 76,2% de les famílies dels xiquets i xiquetes d’Almassora amb tres anys han triat algun dels sis col·legis públics de la localitat per a començar la seua primera etapa escolar. Una vegada finalitzat el període ordinari de matrícules, la Regidora d’Educació, Raquel Barberà, al costat dels tècnics de l’àrea, han confeccionat un llistat amb l’escolarització dels menors d’aquesta edat a Almassora. Cal recordar que durant aquesta etapa de dos cursos, des dels tres als cinc anys, l’escolarització dels menors no és obligatòria.

La dada total de l’alumnat escolaritzat per al següent curs és de 240 infantils. Dels 315 menors nascuts a Almassora durant l’any 2017, 75 xiquets i xiquetes no estan matriculats en cap dels sis col·legis de la localitat. Bé perquè acudeixen a col·legis privats, bé perquè van a una altra localitat o perquè les seues famílies no decideixen matricular-los, a causa de la no obligatorietat en aquesta edat. No obstant això, les matriculacions d’aquest curs compten amb un dels percentatges més alts dels últims anys.

Quant a la demanda de cada centre, el col·legi Santa Quitèria ha sigut l’únic que presenta un excés de demanda amb 25 sol·licituds per a les 22 places oferides pel centre. El col·legi Regina Violant, que iniciarà aquest curs en el nou edifici una vegada finalitzen les obres durant aquest mes, li segueix de prop amb 74 sol·licituds i 75 places ofereixes a l’alumnat.

D’altra banda, amb una demanda molt notable els segueixen tant el col·legi Cardenal Cisneros, com el Germans Ochando i l’Errando Vilar, amb 44, 42 i 38 sol·licituds respectivament de les 50 que els tres centres oferien per a l’inici de l’etapa escolar. Finalment, el col·legi d’Ambaixador Beltrán compta amb 17 sol·licituds de 50 places oferides.

“Des de la Regidoria d’Educació i en general des de l’Ajuntament estem molt contents amb les dades d’escolarització per a la primera etapa escolar dels menors, cal tindre en compte que el procés de matriculació va ser tot telemàtic i es va produir en un moment complicat per a les famílies per la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19”, ha apuntat la regidora d’Educació, Raquel Barberà.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací