Almassora eleva a 2,3 milions les actuacions cofinançades per Feder en 2019 i treballa en l’arribada de 1,1 en 2019

820

Aquesta convocatòria ha permet actuaciones com el trinquet, la Vila i l’enllumenat eficient copen la major inversió

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora ha elevat a 2,3 milions les obres i millores cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) durant 2019. Així ho va anunciar ahir el comité de seguiment de l’estratègia EDUSI durant la reunió mantinguda en seu municipal per a distribuir el treball entre equips i garantir l’arribada de més de 1,1 milions d’euros en subvencions europees, el 50%, en aquest exercici.

Tal com va indicar l’alcaldessa, Merche Galí, els càlculs de l’administració local situen les obres del trinquet, la conversió en zona de vianants de la Vila i la substitució de l’enllumenat públic per un altre eficient com els de major volum d’inversió durant 2019. “Es tracta d’una quantia molt elevada dins del capítol d’inversions del nostre pressupost, per la qual cosa ens obligarà a multiplicar esforços per a aconseguir les subvencions dins del termini i en la forma escaient”, ha recalcat la primera edil.

Els projectes d’aquest exercici se centraran en: administració electrònica i accés de la població a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), eficiència energètica en l’enllumenat públic, patrimoni cultural, patrimoni històric, millora de l’entorn urbà (pantalla verda i recollida de residus orgànics) i recuperació i posada en valor del riu Millars.

Entre els contractes ja adjudicats i presentats a 31 de desembre de 2018 figuren nou actuacions relacionades amb administració electrònica, com el sistema de videoactes per a les sessions del ple municipal, les notificacions o els mòduls d’arxiu. L’Ajuntament ha gestionat també cinc contractes vinculats a l’operació ‘Millora de la mobilitat urbana: accessibilitat per als vianants, bici i transport públic’ que corresponen a les diferents fases de remodelació del carrer Sant Jaume i l’accessibilitat de les voreres al carrer Santa Quitèria.

A més, el llistat que va validar ahir la comissió de seguiment de Feder inclou els contractes d’eficiència energètica en l’enllumenat públic que estan relacionats amb el subministrament i muntatge de llum led en polígons industrials i els led de la Vila. També figuren les actuacions de patrimoni històric i turisme en les excavacions del jaciment del Torrelló i l’assistència tècnica per al projecte de conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim.

La quantia més àmplia presentada a la Unió Europea és la que concerneix patrimoni cultural, amb més d’un milió d’euros. Abarca les obres d’ampliació de la biblioteca i la climatització, el projecte del trinquet i la reforma del saló d’actes de la Casa de la Cultura. Totes les anteriors, sumades a les previstes durant 2019, permetran que el grau de compliment dels Feder en finalitzar l’exercici vigent ascendisca a 3.549.551,71 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací