Turisme accepta el CESAL Alcossebre com a seu del CdT-Castelló al nord de la província

1013

Roca recorda que la demanda ve de 2016, vam fer la primera proposta de cessió perquè l’espai acollirà els cursos de formació per als professionals de l’hostaleria

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre es mostra satisfet perquè, finalment i després de diversos anys de gestions, l’Agència Valenciana de Turisme ha acceptat finançar la compra d’ordinadors i material de cuina que permetran convertir l’edifici municipal CESAL d’Alcossebre en seu, per al nord de la província, del CdT-Castelló. Això permetrà que es celebren cursos de formació per als professionals de l’hostaleria, amb totes les necessitats tècniques cobertes.

La regidora de Turisme, Alejandra Roca, ha explicat que “des de l’any 2016, ja els vam traslladar la necessitat de comptar amb un centre perquè els professionals de la zona pogueren rebre formació i els cediem el CESAL Alcossebre, amb l’única condició que la Generalitat Valenciana aportarà l’equipament”. Després de múltiples peticions i reunions -l’última, amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, a l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre-, l’Agència Valenciana de Turisme dotarà l’edifici amb aquest equipament.

“Finalment, la nostra insistència ha donat els seus fruits i veiem com el compromís que vam arrencar el secretari autonòmic de Turisme s’ha fet realitat. Vam pensar que era una dotació necessària per a assegurar la formació dels professionals de l’hostaleria i el sector turístic i suposa un avantatge que els cursos s’impartisquen en el nostre municipi”, ha destacat l’alcalde Francisco Juan.

Satisfacción del candidato socialista de Alcalà, Joan Ronchera, por la próxima ubicación en la localidad de una extensión del CdT

 El portavoz municipal del PSPV-PSOE de Alcalà de Xivert y Alcossebre y candidato a la alcaldía, Joan Ronchera, ha mostrado su satisfacción al conocer que la Generalitat Valenciana, a través de la Agencia Valenciana de Turismo, está trabajando para ubicar en la localidad una extensión del Centro de Turismo (CdT) de Castellón. El objetivo de esta operación es que se puedan realizar cursos de formación continuada para las personas de la localidad que trabajan en el sector de la hostelería y el turismo.
cesal alcossebrePara que el proyecto llegue a buen puerto, el jefe de área de formación de los CdT se desplazó recientemente hasta Alcalà de Xivert para entrevistarse con los responsables municipales.
Lo que va a hacer la Agencia Valenciana de Turismo es adecuar un espacio municipal para que reúna las condiciones que requiere un centro dependiente de la red CdT. Entre otras actuaciones, se mejorará la zona de cocinas y se dotará a la instalación de los ordenadores necesarios.
De esta forma, “nuestra localidad podrá acoger todo tipo de cursos, los que se consideren necesarios, para mejorar la calidad del servicio que ofrece el sector”.
Los CdT se dedican habitualmente a la formación de cocineros y personal de sala, pero también suelen programar otro tipo de cursos que guardan relación directa con el sector del turismo.
El candidato a la alcaldía por el PSPV-PSOE, Joan Ronchera, ha manifestado que “esta noticia es una prueba más de que el Gobierno del Botánico que preside el socialista Ximo Puig le está sentando muy bien a Alcalà de Xivert y Alcossebre; no olvidemos que es el gobierno que se ha decidido a remodelar las instalaciones del centro de salud, para que en este pueblo seamos atendidos con la dignidad que merecemos”.
Ha finalizado diciendo que “para los socialistas, la buena nueva que llega a través de la red CdT supone una gran alegría porque es evidente que el turismo tiene una importancia capital en Alcossebre y en el conjunto de Alcalà de Xivert”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací